Închide

După ce s-a plimbat până în ALDE, senatorul Marius Nicoară face cale întoarsă, spre PNL

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - feb. 25, 2020 2 1465

Senatorul Marius Nicoară se întoarce în PNL cu coada între picioare, după ce formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu a sucombat. Potrivit informațiilor Actual de Cluj, Nicoară a primit permisiunea din partea președintelui PNL, Ludovic Orban, să revină în partid. De altfel, președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda a confirmat pentru Actual de Cluj, că Nicoară este din nou parte din echipa liberală, precizând că senatorul își reia rolul de membru de partid, conform dispozițiilor din statutul PNL.

Reamintim că la finalul anului 2017, senatorul Marius Nicoară era condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare, pentru că s-a urcat băut la volan și a provocat un accident în urma căruia o persoană a fost rănită (accidentul s-a petrecut în 2014). Potrivit statutului PNL, Marius Nicoară avea obligația să rămână în afara partidului până când se va reabilita,  însă el a preferat să migreze spre ALDE, formțiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu.  Alegerea de a se înscrie în ALDE a fost ironizată, la vremea respectivă, de președintle PNL, Ludovic Orban, care a apreciat că „PNL n-ar suferi nicio pierdere prin plecarea lui Nicoară, pentru că el oricum nu mai era membru de partid, de vreme ce s-a ales cu o condamnare penală”.

Acum că ALDE nu mai poate face nimic pentru el, senatorul Nicoară s-a grăbit să revină în PNL, formațiunea care l-a consacrat ca om politic și care în momentul de față e din nou pe val electoral. Surse din PNL au informat că Nicoară ar fi negociat să fie pus pe liste pe un eligibil, la alegerile parlamentare, pentru un ultim mandat de senator care să-l scoată, mai apoi, la o pensie liniștită. Președintele PNL Daniel Buda s-a limitat să explice că „încă nu s-a decis componența listelor cu candidații la alegerile parlamentare”. El a mai precizat că locurile vor fi stabilite în forurile superioare ale PNL, ceea ce nu înseamnă deloc că Nicoară ar fi exclus din cărți.

Citiți și

  • author photo two

    Cosmina Fernoaga

    Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

    2 comentarii

    Scrie un comentariu