Închide

Orban despre ieșirea lui Nicoară din PNL: „Dacă ar vrea să plece la ALDE ar trebui să-mi spună mie mai întâi”

PoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mai 17, 2018 0 846

Senatorul PNL de Cluj Marius Nicoară este cu un picior în ALDE, iar el nu mai neagă că a fost ofertat, într-adevăr, de reprezentanții acestei formațiuni politice. „Nu știu dacă să plec sau nu din PNL. Chiar nu știu ce să fac. Unii s-ar bucura dacă aș pleca, alții s-ar supăra. Încă nu am decis nimic, pentru că îmi este foarte greu” a spus Nicoară pentru Actual de Cluj. Liderul ALDE Cluj, Steluța Cătăniciu, are un discurs cât se poate de favorabil în ceea ce-l privește pe Nicoară, chiar dacă inițial părea să nu fie interesată de posibilitatea ca acesta să intre în ALDE. „Suntem un partid deschis, iar un om cu experiența politică și administrativă de calibrul lui Nicoară nu ar avea cum să nu ne avantajeze. Nu am idee dacă vrea într-adevăr să vină la noi, nu pot eu să mă pronunț în locul său însă dacă ar veni, categoric că pentru noi ar fi un câștig”, a spus Cătăniciu.  Doar liderii PNL se prefac că nu sunt la curent cu varianta în care senatorul Marius Nicoară va trece în barca ALDE. „Eu chiar nu cred că va pleca. Cu mine nu a vorbit. Dacă ar vrea să plece ar trebui să îmi spună mai întâi mie, nu?”, a comentat președintele PNL, Ludovic Orban. În ceea ce-i privește pe liderii PNL Cluj (Daniel Buda, Emil Boc și Alin Tișe) se știe că aceștia l-au marginalizat pe Nicoară demult,  mai ales după ce s-a ales cu o condamnare penală care contravine normelor din statutul PNL-ului și care le-a servit drept pretext pentru a se descotorosi de el.

Nicoară ar trage după el și alți liberali?

Senatorul Marius Nicoară (foto jos) se numără printre puținii membri fondatori ai organizației județene a PNL care se mai află în prezent în partid. Surse din PNL spun că el ar avea posibilitatea să tragă după el și alți liberali care au fost sau s-au simțit marginalizați după fuziunea cu vechiul PDL. Numele deputatului Adrian Oros, care are o relație de strânsă prietenie cu Nicoară, a fost printre primele vehiculate în acest sens, având în vedere că el nu va avea niciodată cale liberă la cârma organizației județene a PNL. Contactat de Actual de Cluj, Oros a respins ipoteza că ar putea să plece din PNL. „Prietenia mea cu Nicoară este una, și partidul este alta. Eu n-aș fi plecat nici din PNȚCD, dacă nu m-ar fi dat afară de acolo. Indiferent de perspective, nu plec din PNL nici peste un an, nici peste doi”, a spus Oros. Tot din PNL, dornic să ajungă în ALDE ar fi primarul comunei Florești, Horia Șulea, numai că acesta nu e deloc dorit de actuala conducere a organizației ALDE Cluj, mai ales din pricina comportamentului bădăran și a limbajului său mitocănesc.

Citește și

Dat la o parte de echipa lui Boc, liberalul Marius Nicoară ar vrea să se reinventeze în ALDE

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare