Închide

După ani de așteptări, parkingul de pe Negoiu își deschide porțile. Cum vor fi împărțite veniturile

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - mai 31, 2018 2 436

Consiliul Local s-a întrunit într-o ședință de îndată pentru a reglementa situația parkingului de pe strada Negoiu, a cărui construcția a început încă din 2013. „În sfârșit, reușim să rezolvăm această temă scadentă”, le-a transmis primarul consilierilor locali, mulțumindu-le inclusiv membrilor din partidele de opoziție, pentru disponibilitatea dovedită. ”Doresc să vă mulțumesc inclusiv vouă, consilierilor din opoziție, pentru că demonstrația că susțineți interesele clujenilor prin faptul că v-ați prezentat în număr suficient la această ședință, ca să putem soluționa problema parkingului de pe Negoiu. Dacă nu ați fi venit, nu am mai fi avut cvorum și nu mai puteam lua o decizie”, a comentat Boc.

Parkingul construit a fost supus mai multor controale din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU). Recepția finală a fost întârziată din pricina unor corecții solicitate de inspectorii ISU, în vederea emiterii autorizării de funcționare. Prin Hotărârea Consiliului Local de astăzi, obiectivul a fost atribuit Serviciului Public de Administrare a Parcărilor din cadrul Primăriei, Boc subliniind că locurile vor fi atribuite celor care locuiesc în cel mai mare cartier al Clujului. ”După ce Serviciul de Parcări preia parkingul în administrare, locurile vor fi atribuite cetățenilor din zonă”, a precizat Boc.

De asemenea, Consiliul Local a mai aprobat un amendament important. Veniturile înregistrate la nivelul acestui parking vor fi împărțite astfel: 80% intră în bugetul Consiliului Local, iar 20% în bugetul Serviciului de Administrare a Parcărilor. Reamintim că parkingul de pe strada Negoiu are o capacitate de 400 de locuri.

Citiți și

Telenovela parking-ului de pe Negoiu, episod nou: „Până nu corespunde clădirea avizului, nu dăm autorizația de funcționare”

2 comentarii

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.