Închide

DSP Cluj: clujeanul mort de gripă porcină s-a prezentat prea târziu la spital, după 2 săptămâni, se conturează al doilea posibil caz de deces după infecție cu gripă porcină

ActualitateSănătateTop News by Mihai Prodan - mart. 28, 2018 0 867

Bărbatul care a decedat după ce s-a infectat cu virusul gripei porcine a stat două săptămâni acasă și a încercat să se trateze singur înainte de a se prezenta la spital, prea târziu, spune directorul adjunct al Direcției de Sănătate Publică din Cluj-Napoca, Mihai Moisescu. Pacientul a murit în spital după doar o zi de la internare, la Terapie Intensivă.

„Din punctul meu de vedere, din ce am studiat, s-a prezentat târziu”, a spus el. „A stat două săptămâni acasă, și doar în faza terminală s-a prezentat în spital. A crezut că poate duce boala pe picioare și a ajuns în stadiu de insuficiență respiratorie în spital, cu febră, tuse, dificultăți la respirație, foarte avansat ca stadiu al bolii și foarte greu de tratat, a fost foarte dificil, nu am reușit să-l salvăm”.

Moisescu a spus că decesul a survenit la o săptămână după internarea la Spitalul Municipal Clujana (foto), și că după două zile pe secție bărbatul a fost transferat la Terapie Intensivă, unde a fost tratat aproape o săptămână înainte de a deceda. UPDATE Moisescu spune că, după date, pacientul a stat internat o zi, la Terapie Intensivă.

Un al doilea posibil caz de deces după infecție cu virusul gripei porcine în Cluj e investigat în aceste zile la Institutul Cantacuzino, după ce o femeie de 51 de ani a decedat în 23 martie iar după necropsia acesteia a fost dusă o probă la București pentru investigații, o zi mai târziu. Rezultatul e așteptat peste trei sau patru zile.

UPDATE Moisescu spune că numărul total de infecții cu virusul AH1N1 în Cluj, confirmate până acum, e de trei, dar alte șapte sunt în curs de subtipare, adică de investigare dacă virusul e din grupa A sau nu. Acestora li se adaugă alte 35 de cazuri de gripă confirmate de laborator, dintre care nouă persoane decedate. Amintim, gripa a făcut până acum, în Cluj, zece victime – dintre acestea, o victimă a fost infectată cu virusul gripei porcine. Citește și:

Revine gripa porcină. Clujean de 56 ani mort după infecție cu virusul gripal AH1N1

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare