Închide

Primăria va avea pe lângă Antonia și un funcționar-hologramă care va discuta cu clujenii

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mart. 28, 2018 0 826

Inteligența artificială care va fi introdusă în activitatea Primăriei pentru a debirocratiza și eficientiza relația clujenilor cu instituția, începând de la mijlocul lunii aprilie, va fi materializată într-un funcționar electronic botezat Antonia care va arăta ca un bancomat, dar și într-un funcționar- hologramă instalat în spatele unui birou la sediul central al instituției, de pe Moților 1-3.

Viceprimarul Dan Tarcea a spus că, deocamdată, nu s-a stabilit ce chip va avea această hologramă, dar este clar că va artăta ca o persoană și îi va îndruma pe clujenii care au de rezolvat diverse probleme care țin de activitatea municipalității.

Un funcționar electronic va fi instalat la Primăria de cartie din Zorilor (cartierul primarului Emil Boc) tot de la mijlocul lunii aprilie. Acest funcționar va arăta ca un bancomat sau aparat de ticketing și, potrivit lui Tarcea, nu va da bani, ci va scana cererile scrise ale cetățenilor, le va da un număr de înregistrare și le va direcționa la serviciul competent din Primărie pentru a fi soluționate.

Sistemul va fi simplu, oamenii vor merge cu buletinul (care va fi mai întâi scanat) și cu cererea scrisă. Ei vor putea apoi scana cererea și primi un număr de înregistrare pentru cererea lor, putând ca mai apoi să urmărească on-line stadiul în care este aceasta.

Pe lângă acest funcționar electronic care a fost denumit Antonia, la Primărie se va instala și un funcționar-hologramă. Aceasta va locui în sediul central de pe Moților și va vorbi cu clujenii, adică le va răspunde la întrebări.

Potrivit lui Tracea, holograma va fi în măsură să ofere informații generale cetățenilor, adică ce trebuie să faci și unde trebuie să mergi ca să rezolvi o problemă pe care o ai.

Această hologramă poate să aibă chipul primarului Emil Boc sau chiar a viceprimarului Dan Tarcea sau a oricărei alte persoane din Primărie. Viceprimarul Dan Tarcea a ținut să spună că funcționarul hologramă va arăta ca o persoană, va sta în spatele unui birou, însă nu se știe acum ce înfățișare va avea.

„Veți vedea că va fi foarte interesant”, a mai completat Tarcea.

Vezi și:

„Visând” la Sophia. Clujul se pregăteşte să îşi „întâmpine” primul funcţionar public virtual, creat cu tehnologii de Inteligenţă Artificială

Viceprimarul Dan Tarcea a făcut declarații despre funcționarul electronic și despre funcționarul hologramă la emisiunea Clujul în Realitatea difuzată pe postul Realitatea FM Cluj. 

(Cover foto – Politicienii francezi au uzat hologramele în campania pentru alegerile prezidentiale pentru a fi în mai multe locuri simulan sursa foto: www.tecmundo.com.br)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.