Închide

Drapelul de luptă de 105.000 euro al lui Avram Iancu, expus de azi la Cluj, o lună

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 09, 2016 0 361

Drapelul de luptă al lui Avram Iancu, cumpărat cu bani grei de un om de afaceri la o licitație, poate fi admirat de azi în centrul Clujului, timp de o lună.

Steagul lui Avram Iancu a fost expus astăzi la amiază în piața Avram Iancu, într-o ceremonie a fanfarei Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, în prezența mitropolitului Andrei Andreicuț și a oficialităților clujene. Va fi expus zilnic între orele 10 și 22, până în 9 mai.

Nu mai puțin de 105.000 euro, atât a obținut familia lui Corneliu Vadim Tudor pe steagul de luptă al lui Avram Iancu, ce a fost expus și la Cluj. Licitația a avut loc aseară iar cumpărătorul vrea să-l ducă în turneu prin țară, începând probabil de la Cluj.

Cumpărătorul drapelului lui Avram Iancu e omul de afaceri Adrian Theiss, prezent și el azi în piață.  “Nu l-am licitat eu pentru mine personal. Împreună cu prieteni, parteneri de afaceri, amici am considerat că este un bun național. Este vorba despre cel mai mare erou național al românilor din Transilvania”, a declarat Thiess, citat de Agerpres. Acesta spune că vrea să prezinte drapelul prin țară, într-un itinerariu care n-a fost deocamdată stabilit, dar care ar urma să înceapă probabil la Cluj-Napoca, după cum arată el.

Thiess e omul de afaceri care a organizat anul trecut turneul de snooker cu campionii Ronnie O’Sullivan și Stuart Bingham, ce ar fi trebuit să ajungă și la Cluj, dar meciul de aici a fost anulat.

Să mai spunem că prețul de pornire a licitației a fost de 5.000 de euro – deci prețul de vânzare a fost de 21 de ori mai mare.

Citește și:

Drapelul lui Avram Iancu a fost cumpărat cu 105.000 euro, va fi prezentat prin țară, turneul începe probabil la Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu