Închide

Se schimbă regulamentul de parcare. Îi discrimina pe divorțați

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 08, 2016 0 1034

Serviciul de parcări al primăriei a inițiat o propunere de modificare a regulamentul local de parcare în așa fel încât abonamentele de parcare să fie transmisibile și în caz de divorț. În prezent, abonamentele sunt transmisibile doar în caz de deces al titularului, unuia dintre moștenitori care locuiesc în apropiere parcajului și au o mașină cu inspectia tehnică la zi.

Intenția este de a se completa Regulamentul de închiriere a terenului pentru parcările, garajele sau copertinelor aflate pe domeniul public sau privat al municipiului Cluj-Napoca, mai precis articolul care vizează condițiile de transmitere a abonamentelor de parcare, cu un aliniat nou, care vizează ca abonamentul de parcare să fie transmisibil și în cazul divorțului. Cu mențiunea că, dacă titularul abonamentului divorțează, fostului să soț/soție i se poate abonament dacă îndeplinește condițiile din regulament. Adică are mașină cu inspecția la zi și locuiește în apartamentul aferent locului de parcare. Propunerea Serviciului de Parcări a fost lansată în dezbatere publică, astăzi, și se pot face observații cu privire la aceasta până în 19 aprilie. După încheiere perioadei, propunerea urmează să fie supusă atenției Consiliul Local.

Cum motivează serviciul de parcări propunerea

„S-a constatat că există în practică și alte cazuri în care ar fi necesară pisibilitatea de a se transcrie abonamentul de parcare pe o altă persoană, nu doar în caz de deces. Situația la care facem referire este cea a divorțului, când titularul abonamentului de parcare a fost soțul/soția care în urma partajului nu a rămas să locuiască la domiciliul unde era și locul de parcare. În acest caz soțul/soția care a rămas sămas să locuiască în imobilul adiacent locului de parcare nu va putea beneficia de acel loc, deoarece în prezent abonamentele de parcare nu sunt transmisibile. Considerăm că este necesară modificarea regulamentului în sensul posibilității de a se elibera abonamentul de parcare pe fostul soț care a rămas în calitate de proprietar în imobilul adiacent locului de parcare. Un argument în acest sens este și faptul că în sistuația în care în perioada căsătoriei dacă soțul/soția care nu deține un abonament de parcare dorește să obțină un loc de parcare nu va avea prioritate pentru a-l obține, deoarece se va verifica prima dată dacă pentru unitatea locativă respectivă mai există un abonament de parcare. În cazul în care pre unitatea locativă respectivă figurează deja un abonament de parcare se va aloca al doilea loc de parcare doar dacă nu mai există solicitări ale altor persoane pentru alocare primului loc de parcaare pe unitatea locativă. Din acest punct de vedere fostul soț care nu a fost titularul de abonament este defavorizat de două ori, o dată în timpul căsătoriei dacă dorește să obțină un loc de parcare și a doua oară în cazul în care divorțează, când nu are posibilitatea de a beneficia de abonamentul de parcare deținut de fostul soț. În cazul divorțului fostul soț nu are posibilitatea de a păstra abonamentul de parcare, chiar dacă în multe cazuri autoturismul pentru care s-a eliberat abonamentul era proprietate comună a soților, singura posibilitate a fostului soț este aceea de a depune o cerere pentru alocare unui loc de parcare. În situația în care divorțul nu intervine în primele luni ale anului și nu se realizează prelungirea abonamentului înainte de finalizarea procedurii de divorț este aproape sigur că fostul soț care a rămas proprietar al apartamentului adiacent locului de parcare nu va putea obține un loc de parcare. acesta cu siguranță neavând o cerere pentru obținerea unui loc de parcare depusă pentru acel an”, a motivat propunerea Florin Bugnar, șeful Serviciului de parcări al primăriei.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu