Închide

Două premii pentru Cluj la Gala Premiilor UNITER

CulturăTop News by Mihai Prodan - iul. 20, 2021 0 255

Două premii pentru Cluj la Gala Premiilor UNITER, seara trecută, trofeul pentru cea mai bună actriță în rol principal, și premiul pentru critică de teatru.

Clujul a fost nominalizat în acest an la patru categorii – cea mai bună scenografie, cel mai bun actor în rol secundar, cea mai bună actriță în rol principal și respectiv cea mai bună regie. E vorba de o nominalizare pentru Teatrul Maghiar, una pentru Teatrul Național și două pentru Reactor de Creație și Experiment.

Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal a fost câștigat de Emőke Kató pentru rolul Eszter Nagy din spectacolul „Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois” de Cosmin Stănilă, regia Andrei Măjeri, Reactor de creație și experiment, Cluj-Napoca, produs în cadrul proiectului „Drama 5. Ediția a V-a”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. ”Este un rol de vis și un spectacol foarte frumos”, a spus  Emőke Kató când a primit premiul.

Emőke Kató a absolvit Facultatea de Litere, catedra de Teatru și Actorie, în 2001 la universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Din 2005 este membră în echipa Teatrului Maghiar de Stat din Cluj.

Totodată, premiul pentru critică de teatru a fost acordat clujencei Miruna Runcan.

Aceasta e a 29-a ediție a Galei Premiilor UNITER, iar juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Oana Cristea Grigorescu, Cristina Rusiecki și clujeanul Claudiu Groza, aflat a doua oară în juriul competiției.

 

Mai jos întreaga gală:

Citește și:

Clujeanul din juriul UNITER despre spectacole în an de pandemie: ”am făcut o jurizare atipică, exclusiv online”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.