Închide

Își revine turismul în Cluj, aproape 28.000 de turiști în luna mai în Cluj, de departe cei mai mulți în acest an

EconomieTop News by Mihai Prodan - iul. 20, 2021 0 178

Își revine turismul în Cluj, aproape 28.000 de turiști în luna mai în Cluj, de departe cei mai mulți în acest an, aproape de nivelul de dinainte de pandemie.
În Cluj au ajuns în luna mai, pentru care există cele mai recente date, un număr de 27.900 de turiști, dintre care covârșitoarea majoritate, aproape 95%, au fost turiști români. Numărul a crescut cu aproape o treime, 30%, față de aprilie, și de nu mai puțin de 12 ori față de luna mai a anului trecut – lună care, însă, a fost una puternic afectată de izbucnirea pandemiei de coronavirus, cu doar 2.300 de turiști înregistrați în mai 2020. În ultimul an, doar în august și septembrie anul trecut au fost înregistrați mai mulți turiști.

În total în primele cinci luni din an la Cluj au fost cazați peste 107.700 de turiști, dintre care doar 5.142 turiști au fost străini, adică 4,8%.
Sosirea unui turist într-o structură de primire turistică cu funcțiune de cazare turistică se înregistrează când o persoană este înregistrată în registrul structurii respective pentru a fi găzduit una sau mai multe nopți. Indiferent de numărul de înnoptări, în fiecare structură de primire turistică se consideră o singură sosire pe turist.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.