Închide

Clujul e pentru a doua zi consecutiv județul din țară cu cele mai multe cazuri noi de infecție cu coronavirus, are cea mai ridicată rată de infecție din țară

SănătateTop News by Mihai Prodan - iul. 20, 2021 0 643

Clujul e pentru a doua zi consecutiv județul din țară cu cele mai multe cazuri noi de infecție cu coronavirus depistate în ultimele 24 de ore, depășit doar de București, în condițiile în care în mai multe județe au fost înregistrate zero cazuri noi.
În Cluj au fost depistate în ultimele 24 de ore un număr de șapte cazuri noi de infecție cu coronavirus, cele mai multe din țară exceptând Capitala cu 16 cazuri noi. Aceasta, în condițiile în care în Cluj au fost depistate cele mai multe cazuri de infecție de la debutul pandemiei până în prezent, aproape 57.700 de cazuri, număr depășit doar de București.
Rata de infectare, la rândul său, e în Cluj de 0,06 cazuri la mia de locuitori, în scădere ușoară de la 0,07 cazuri ieri dar peste media națională de 0,04 cazuri la mie și cea mai ridicată din țară alături de cea din Satu Mare.

UPDATE Datele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență arată că în acest interval la Cluj au fost procesate peste o mie de teste de depistare a  infecției, dintre care 375 – diagnostic grupe de risc, alte 256 au fost teste efectuate la cerere și 462 au fost teste rapide. Până acum în Cluj au fost procesate peste 574.000 de teste de depistare a infecției cu coronavirus, ceea ce raportat la numărul total de cazuri de infectare depistate, de 57.700, înseamnă că fiecare al zecelea test procesat s-a dovedit pozitiv.

în acest moment s-au realizat 574.538 de teste, la nivelul județului Cluj;

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Articole similare