Închide

Partea pozitivă în județul din țară cu cele mai multe infectări cu Covid descoperite: Clujul are cea mai bună rată de imunizare colectivă

SănătateTop News by Mihai Prodan - iul. 20, 2021 0 736

Clujul e județul din țară cu cele mai multe infecții cu coronavirus depistate de la izbucnirea pandemiei până în prezent, zilnic în topul județelor cu cele mai multe cazuri noi – și după caz conduce acest top – dar coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, spune că e și județul din țară cu cea mai bună imunizare colectivă.
Gheorghiță a spus azi într-o conferință de presă că rata de imunitate colectivă dobândită prin vaccinare sau prin trecerea prin boală e cea mai bună în București și Cluj, peste 60%, în vreme ce media națională este de 44%. Gheorghiță a spus azi că a finalizat alături de Institutul Naţional de Sănătate Publică estimarea ponderii populaţionale cu un grad de protecţie faţă de boala Covid obţinut prin vaccinare şi trecere prin boală. Rezultatul – două judeţe şi capitala Bucureşti au o rată de imunitate de grup de peste 60%, e vorba de judeţele Cluj și Ilfov, și respectiv Bucureşti cu o rată de imunitate colectivă de peste 60%. ”Au fost efectuate două estimări: una la nivel judeţean şi una la nivel de unitate administrativ-teritorială. Pentru estimarea la nivel naţional şi nivel judeţean s-a folosit ca bază de calcul populaţia rezidentă în România la data de 1 ianuarie 2020, adică 19,3 milioane de persoane. Ca atare, la nivel naţional, ponderea populaţională cu un grad de protecţie faţă de boala Covid-19, cumulat cu trecerea prin boală şi vaccinare, este estimat la circa 44%”, a spus Gheorghiță.

Amintim, Clujul e județul din țară cu cele mai multe cazuri de infecție descoperite de la debutul pandemiei de coronavirus până în prezent, azi numărul acestora e de aproape 57.700, cifră depășită doar de Capitală cu peste 183.800. Clujul e urmat de Timiș, cu 54.400. Aceste două județe sunt singurele din țară unde a fost depășit pragul de 50.000 de infecții depistate.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Articole similare