Închide

Dosar de înșelăciune la Cluj, un tânăr de 25 de ani din Petrila ar fi închiriat fictiv apartamente în Cluj-Napoca, oamenii creduli l-au plătit, prejudiciul e de mii de euro

ActualitateTop News by Mihai Prodan - mart. 09, 2022 0 245

Dosar de înșelăciune la Cluj, un tânăr de 25 de ani din Petrila ar fi închiriat fictiv apartamente în Cluj-Napoca, oamenii creduli l-au plătit, prejudiciul e de mii de euro.

În 7 martie polițiștii din Cluj l-au reținut 24 de ore pe autor, un tânăr de 25 de ani din orașul Petrila, județul Hunedoara. Acesta e cercetat penal pentru infracțiunea de înșelăciune în formă continuată. În cursul aceleiași zile, cu sprijinul polițiștilor Biroului de Investigații Criminale Hunedoara, a fost pus în executare un mandat de percheziție în municipiul Hunedoara, fiind indentificate și ridicate probe și mijloace de probă utile cauzei. ”Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada septembrie 2019 – octombrie 2020, respectiv septembrie-octombrie 2021, bărbatul ar fi indus în eroare 11 persoane, prin intermediul unor anunțuri postate în mediul online, referitoare la închirierea unor apartamente situate în municipiul Cluj-Napoca, primind de la acestea sume cuprinse între 400 și 3.300 de lei, cu titlu de avans și garanție”, arată anchetatorii, care precizează că în total prejudiciul cauzat a fost evaluat la aproximativ 23.000 de lei, adică aproape cinci mii de euro.

Autorul a fost prezentat ieri magistraților, care au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism Berlin.