Închide

Doi șoferi care transportau zeci de metri cubi de lemne au fost amendați cu mii de lei după ce au refuzat să ducă mașinile la cântărit

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 22, 2021 0 168

foto arhivă

Doi șoferi care transportau zeci de metri cubi de lemne au fost amendați cu mii de lei după ce au refuzat să ducă mașinile la cântărit.

Ieri polițiștii din Gilău au fost sesizați cu privire la faptul că un camion se deplasează transportând neasigurat lemne, pe DN1 E60, din Huedin înspre Gilău. La scurt timp, camionul a fost identificat și oprit, iar cu ocazia verificărilor întreprinse, s-a stabilit faptul că la volanul acestuia se afla un bărbat în vârstă de 35 de ani. La fața locului a fost solicitat sprijinul reprezentanților Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR). ”Verificarea documentelor a relevat faptul că transportul se desfășoară în baza unui aviz pentru cantitatea de 42,5 de metri cubi de material lemnos. Astfel, conducătorului auto i-a fost solicitată supunerea vehiculului verificării prin cântărire, acesta din urmă refuzând”, au explicat polițiștii. În consecință, șoferul a fost sancționat de către reprezentanții ISCTR cu amendă în valoare de 6.000 de lei.

În timpul verificărilor, pe breteaua de coborâre de pe Autostrada Trasilvania a fost identificat un alt ansamblu de vehicule care transporta lemne. Șoferul a fost oprit și verificat și s-a stabilit existența unui aviz pentru transportul unei cantități de 22.2 metri cubi de lemne. Și în acest caz s-a solicitat cântărirea mașinii, iar șoferul a refuzat, astfel că a fost amendat cu 4.000 de lei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare