Închide

Doi profesori universitari din Cluj ajung în Academia Română

ActualitateEducaţie by Actual de Cluj - iun. 19, 2015 0 735

Încă doi clujeni ajung în Academia Română: Adunarea Generală a forului științific i-a ales membri titulari în această lună.

E vorba de profesorul Dorel Banabic, de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, și de profesorul Gheorghe Benga de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, ce au fost aleși în Adunarea Generală a Academiei Române din 5 iunie ca membri titulari ai celui mai înalt for academic din România.

Gheorghe Benga este profesor universitar și șef al Catedrei de Biologie Celulară și Moleculară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca și șef al Laboratorului de Genetică Umană din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj Napoca.

Academicianul Dorel Banabic a fost membru corespondent al Academiei Române din anul 2009 până în 2015, când a devenit membru titular, și s-a remarcat în acest an și prin faptul că a tradus pentru prima dată în limba chineză o carte tehnică. Ediţia în chineză este o traducere după lucrarea „Sheet Metal Forming Processes – Constitutive Modelling and Numerical Simulation” (Procese de deformare plastică a tablelor – Modele constitutive și simulare numerică), apărută în acest an la editura germană Springer.

Lansarea volumului tehnic în limba chineză a avut loc în decursul primei săptămâni a lunii iunie, în China, ocazie cu care Banabic a primit şi premiul „”Lee Hsun Award” al Institutului de Cercetări a Metalelor din cadrul Academiei de Ştiinţe Chineze.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu