Închide

Dispute la nivelul conducerii Teatrului de Păpuși Puck din subordinea județului

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 12, 2021 0 225

Fosta șefă a secției române de la Teatrul de Păpuși Puck, Amalia Pecican, a pierdut procesul în care a solicitat anularea decizia prin care i s-a desfăcut a contractul de muncă, arată ziarulfaclia.ro.

Amalia Pecican a fost concediată anul trecut pentru neglijenţă în serviciu. În urma deciziei, Pecican a apelat la instanță cerând anularea sancțiunilor. După procesul de fond care a durat mai bine de un an, instanța a stabilit că decizia de desfacere a contractului de muncă a fost legală. Hotărârea Tribunalului Cluj nu este însă definitivă, aceasta putând fi atacată cu recurs.

Într-un alt proces deschis împotriva Teatrului Puck pentru anularea unei sancțiuni cu avertisment, Amalia Pecican încearcă să arate că solicitările de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu asumate prin contractul de muncă și prin fișa postului sunt abuzive, prezentându-se ca o victimă a raporturilor de serviciu. În acest dosar a chemat în judecată și Consiliul Național de Combatere a Discriminării. Procesul a început în 2019, urmând ca instanța să se pronunțe în 18 iunie.

Și directorul Emanuel Petran, cel care a condus instituția din 2012 până în mai 2021 (finalul mandatului) se află într-o dispută cu autoritatea tutelară (Consiliul Județean) după ce la evaluarea finală a activității din mandatul 2016-2021 a primit doar nota 8,86. Potrivit regulamentelor CJ Cluj, doar managerii de instituții cultuale care obțin peste 9 la evaluarea activității își pot continua mandatul. Petran a contestat nota acordată, însă comisia de evaluare i-a respins solicitare. În acest context, Emanuel Petran s-a adresat instanței pentru a i se face dreptate, mai informează ziarulfaclia.ro. Detalii AICI. 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare