Închide

Festivalul Untold a pus orașul în mișcare

ActualitateAdministrațieFestival by Actual de Cluj - iun. 12, 2021 0 188

Telefoanele pensiunilor și hotelurilor din Cluj-Napoca sună fără întrerupere de la anunțul că festivalul UNTOLD va avea loc în septembrie. La un hotel, de exemplu, sunt deja ocupate 70% din camere, relatează Prima TV. „E un adevărat ajutor pentru industrie după această pandemie”, au arătat oameni din sectorul HoReCa din Cluj.

Chiar dacă toate hotelurile din municipiu au ridicat prețul camerelor cu 30%, majoritatea sunt deja rezervate la 50% din capacitate. „Este o industrie din care toata lumea câștigă – de la furnizorii de alimente și băuturi până la cei care închiriază mașini, camere la pensiuni si hoteluri, taximetriști sau entertaineri”, arată aceeași sursă.

Au explodat și prețurile cazărilor oferite de persoane fizice. În 2019 când a avut loc ediția precendentă a festivalului, pe ultima sută de metri, în centrul orașului un apartament a fost închiriat și cu 2.000 de euro.

Săptăma acesta, un apartament pe strada Brâncuși în cartierul Gheorgheni s-a scos la mezat pentru 4 nopți pe perioada festivalului cu 1200 de euro. În cartierul Mănăștur, pe strada Micuș, se închiriază cu 700 de euro (cu mențiunea că e pentru maxim 5 persoane și se oferă și o noapte gratis). O vilă de lux la 2 kilometri de festival se închiriază pentru 8 persoane cu 2200 euro.

Organizatorii  Untold spun că sume uriașe au rămas în orașul de pe Someș în anii trecuți, iar cei mai avantajați au fost patronii de hoteluri, firmele de taximetrie și pub-urile.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu