Închide

Dirijorul principal al unei orchestre din Argentina conduce Filarmonica Transilvania în concertul de vineri

Cultură by Actual de Cluj - ian. 24, 2018 0 418

Dirijor din Israel ajuns dirijor principal în Argentina vine la Cluj ca să conducă orchestra Filarmonicii Transilvania, în concertul de vineri seară.

Noam Zur e director muzical şi dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Salta, Argentina, și unul dintre cei mai talentați tineri dirijori ai Israelului. Vine vineri la Cluj, unde, pe scena Colegiului Academic, dirijează Simfonia nr. 104 în Re major de Joseph Haydn şi Misa în do minor, KV 427, de Wolfgang Amadeus Mozart. Solişti vor fi soprana Rodica Vică, mezzosoprana Cristina Maria Damian, tenorul Sergiu Săplăcan şi bas-baritonul Cristian Hodrea.

Simfonia nr. 104 de Joseph Haydn, sau „London” după cum mai este numită, este ultima lucrare de gen din creaţia compozitorului clasic şi face parte din seria de 12 simfonii pe care Haydn le-a scris ca un omagiu adus Londrei. Misa în do minor de Wolfgang Amadeus Mozart – sau „Marea misă”, după cum mai este cunoscută – este, alături de Recviemul său, una dintre cele mai valoroase lucrări de muzică sacră din creaţia lui Mozart.

Recent numit director muzical şi dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Salta (Argentina), Noam Zur s-a remarcat ca unul dintre cei mai talentaţi tineri dirijori ai Israelului. Situat în nordul Argentinei, Salta e un oraș comparabil ca dimensiuni cu Clujul: are 500.000 de locuitori.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu