Închide

Muzeul Etnografic al Transilvaniei ajunge în elita europeană. „E o mare bucurie pentru toată lumea!”

CulturăTop News by Catalin Suciu - ian. 23, 2018 0 882

Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca a fost admis ca membru instituţional în European Rural History Organisation, o organizație elitistă din care fac parte universități, centre de cercetare, societăți academice din 14 țări.

„E o organizație europeană cu cercetări inter-disciplinare și abordări ale evoluției lumii rurale. Ne ajută să stabilim contacte foarte bune pentru abordare  corectă a realităților pe care le studiem. Patrimoniul rural și agricol al României ajunge mult mai bine în lumea culturală europeană. Aici sunt specialiști din toate domeniile, potențialul de promovare este enorm.  Suntem prima instituție din România care a fost acceptată acolo și este o mare bucurie. Toată lumea ar trebui să se bucure”, ne-a declarat Tudor Sălăgean, directorul Muzeului Etnografic.

„Instituţiile care prezervă şi cercetează trecutul rural, aşa cum este Muzeul Etnografic al Transilvaniei, sunt astăzi mai importante ca niciodată, pentru că ele ne ajută să ne formăm o perspectivă asupra practicilor istorice, a cauzelor şi consecinţelor schimbării”,  a spus și președintele European Rural History, Leeen Van Moole.

 

  • author photo two

    Catalin Suciu

    Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu