Închide

Directorul TIFF Tudor Giurgiu, în echipa executivă pentru Cluj Capitală Culturală 2021. Cine e „noul” preşedinte al asociaţiei

Actualitate by Kristina Reştea - ian. 27, 2016 0 326

Tudor Giurgiu, directorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, intră în echipa executivă a asociaţiei care pregăteşte candidatura Clujului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Acesta a fost implicat în proces şi până acum, el fiind de altfel unul dintre cei care au susţinut dosarul de candidatură în faţa juriului de la Bucureşti, în decembrie. Florin Moroşanu, directorul Asociației Cluj-Napoca 2021 CCE, a preluat funcţia (nou apărută) de preşedinte, iar cea de director îi revine de acum lui Ştefan Teişanu, unul dintre fondatorii Jazz in the Park. Mihai Pop, fondatorul Galeriei Plan B (alături de Adrian Ghenie) apare în Consiliul Director, iar Szakats Istvan trece în echipa tehnică de lucru. Modificările au fost anunţate azi, la Adunarea Generală a Asociaţiei Cluj Capitală Europeană  2021. E vorba, de fapt, de o „rotaţie de cadre”, oamenii Capitalei fiind şi până acum implicaţi în procedură. „Din acest moment, era greu să vină cineva din afara proiectului, e nevoie de oameni care îl cunosc deja foarte bine”, a menţionat Moroşanu.

Amintim, Clujul este pe lista scurtă a orașelor din România care au șanse să preia titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru 2021. Ministerul Culturii, cei care coodonează competiția internă, a făcut anunţul în decembrie, când s-a decis, după prima înfățișare în fața juriului și susținerea dosarelor de candidatură, că au rămas în competiţie oraşele Cluj, București, Timișoara și Baia Mare. Iată ce spunea atunci Tudor Giurgiu, proaspăt membru în echipa executivă a asociaţiei, despre marele proiect-lipsă al Clujului şi cel mai puternic contra-candidat: „Cred că partea grea de-abia acum începe. Va fi mult de lucru la anul. Timişoara e candidatul cel mai puternic, respect enorm acest oraş, tradiţia şi instituţiile sale. De asemenea, publicul care participă la evenimente e extraordinar. Cei din Primăria Timişoara sunt sensibili la dezvoltarea oraşului prin cultură, aşa încât cred că va fi o competiţie redutabilă”, spunea Giurgiu? „Clujul nu are încă multe lucruri puse la punct, dar probabil lipsa unui centru /muzeu pentru artă contemporană e cea mai mare lipsă”, consideră regizorul Tudor Giurgiu.

Vezi şi:

Ce nu are Clujul care vrea să fie Capitală Culturală Europeană? Centru de artă contemporană

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.
  • Articole similare