Închide

Directorul TIFF după 20 de ani de festival de film la Cluj: care e cea mai mare realizare a TIFF. ”Lucrul ăsta pentru mine e fantastic”

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 26, 2021 1 187

După 20 de ediții ale festivalului internațional de film Transilvania de la Cluj, cu sute de proiecții și invitați speciali din industrie la fiecare ediție, directorul festivalului, regizorul clujean Tudor Giurgiu, spune că cea mai mare realizare a acestui festival în aceste două decenii e ”modul în care am reușit să schimbăm câteva destine”.

”Vă spun sincer, de fiecare dată când cineva ne întreabă care sunt lucrurile importante realizate de TIFF în 20 de ani, ”Ce întâlniri vă impresionează cel mai tare?”, pentru mine unul lucrul care efectiv contează cel mai mult e legat de felul în care am reușit în 20 de ani să schimbăm câteva destine”, a spus Giurgiu azi în deschiderea unei conferințe naționale pe tema educației cinematografice în școli, în cadrul TIFF. ”Vorbim de copiii care au fost aduși de părinți la proiecțiile din cadrul EducaTIFF, copiii care au descoperit cinematograful o dată cu TIFF-ul. În prima seară de festival m-am întâlnit cu o mamă care mi-a povestit că la ediția I era însărcinată și acel copil astăzi este student la film, el trăgând după el alți voluntari, alți copii și lucrul ăsta e pentru mine fantastic”.

Giurgiu adaugă că între aceste realizări se numără și faptul că ”am reușit să aducem și alți copii să vină să învețe, sunt copii din categorii defavorizate din jurul Clujului, dar lucrul ăsta l-am făcut din când în când, nu numai noi dar și alți colegi, alte festivaluri din țară”.

Un comentariu

  1. Fix un rahat acest festival. Filme de 2 bani şi maxim 2 spectatori, snobism în floare. Interesul lui T Giurgiu este pt banii pe care ii virează Boc.

Scrie un comentariu