Închide

Digul de pământ de la groapa de gunoi cu „lac de levigat” a cedat, Garda de Mediu amendează Consiliul Judeţean cu încă 60.000 de lei

ActualitateAdministrațieTop News by Kristina Reştea - nov. 29, 2017 1 2053

 

„Barajul de gunoi a cedat. Levigatul curge în acest moment către Someş”, atrage atenţia activistul Szakats Istvan, cu imagini de la faţa locului. Consiliul Judeţean Cluj, proprietarul depozitului de deşeuri neconform Pata Rât, a fost încă o dată amendat de Garda Naţională de Mediu. Comisarii GNM – Cluj au aplicat o sancţiune de 60.000 lei după ce ieri au constatat scurgeri masive de levigat din corpul depozitului de deşeuri înspre pârâul Zapodie.

Consiliul Judeţean Cluj a fost amendat din nou de Garda Naţională de Mediu, anunţă azi instituţia.

Sursa foto: GNM

„Consiliul Judeţean Cluj, proprietarul depozitului de deşeuri neconform Pata Rât, a fost încă o dată amendat de Garda Naţională de Mediu. Comisarii GNM – Cluj au aplicat o sancţiune de 60.000 lei după ce, în data de 28.11.2017, au constatat scurgeri masive de levigat din corpul depozitului de deşeuri înspre pârâul Zapodie. Din primele cercetări, comisarii au observat că scurgerile de levigat s-au produs după cedarea parţială a digului de pământ care delimitează acumularea de levigat din corpul depozitului de deşeuri. Precizăm că această sancţiune a fost aplicată la doar o săptămână după ce comisarii Gărzii de Mediu Cluj au amendat Consiliul Judeţean cu 80.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind stoparea deversărilor de levigat prin realizarea unui sistem de colectare şi tratare a acestui deşeu lichid. Atenţionăm, încă o dată, autorităţile judeţene Cluj că fenomenul de scurgere a levigatului în apele pârâului Zapodie este extrem grav!”, transmite GNM. De altfel, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au făcut o plângere penală, în 15 septembrie, pentru evacuarea, în apele de suprafaţă, a reziduurilor lichide provenite din depozitul de deşeuri, care pot pune în pericol sănătatea oamenilor, a animalelor şi a mediului înconjurător. Consiliul Judeţean Cluj a fost amendat de comisarii GNM de patru ori, din 2015 până înprezent, cu sancţiuni în valoare totală de 280.000 lei.
Citeşte şi:

Camera de Comerț a emis aviz de forță majoră pentru Pata Rât. Tișe îi demonstrează prefectului că a greșit

Un comentariu

  1. cat de ticalosi pot fi astia din psd.
    prefeectu refuza starea de urgenta, si garda da amenzi.
    de parca ar plati tise de la el nu tot din banii clujenilor. dar e ok, banii merg la bucuresti, ca deaia a fost schimbat recent seful garzii

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.