Diferit vrea să se întoarcă să lucreze în centrul Clujului la proiectele de străzi smart
ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - ian. 26, 2019 1 803
Două licitații de aproape 10 milioane de euro au fost lansate de Primărie pentru contractarea serviciilor de proiectare și execuție în cazul proiectelor de transformare a pieței Lucian Blaga dar și a străzii Regele Ferdinand, plus a piaței din fața Prefecturii.
De ambele contracte este interesată firma Diferit. La una dintre proceduri, cea pentru zona Regele Ferdinand, este unic ofertant, cu mai mulți subcontractanți printre care și firma care a făcut studiile urbanistice preliminare. La cealaltă procedură o are drept competitoare pe ARL (Strabag) în asociere cu Plawerk, cei care s-au ocupat și de lucrările de modernizare din Piața Unirii pentru Primărie. Pentru ambele proiecte scoase la licitație, Primăria a depus cereri de finanțare din bani europeni.
La licitația pentru transformarea pieței Blaga (la pachet cu primul tronson din Republicii, Napoca, Petru Maior, Emil Isac) estimată la peste 21,5 milioane lei, au depus oferte deja patru asocieri și procedura este în faza de evaluare tehnică a ofertelor.
De contract este interesată, printre altele, asocierea ARL (Strabag) cu Planwerk, cei care s-au ocupat și de lucrările de modenizare din Piața Unirii pentru Primărie. De altfel, cei de la Planwerk s-au ocupat și de documentația de urbanism pentru proiectul de modernizare a zonei Pieței Lucian Blaga.
Licitația pentru lucrările de proiectare și execuție pentru transformarea zonei Regele Ferdinand -E. Zola, S. Pușcariu, Tipografiei și a scuarului CEC din fața Prefecturii și a creșterii spațiului pietonal este evaluată la peste 15,3 milioane lei. La această procedură, Diferit este unic ofertant, cu mai mulți subcontractanți printre care și firma Asiza, cei care au făcut studiile urbanistice preliminare.
Diferit lucrează cu Primăria Cluj din timpul primului mandat a lui Emil Boc. A înregistrat un vârf de contracte în timpul administrației Apostu. Apoi, cu contestații, a mai înregistrat niște reușite, printre care contractul pentru refacerea podului Traian din Cluj.
Firma este și în litigiu cu primăria Florești pe un contract ce ar fi trebuit să aducă o gură de aer trafucului pe ruta spre Cluj, centura de sud a comunei. Cauza e pe rolul instanței, după ce primarul din Florești a decis să rezilieze contractul pe motiv că nu s-ar fi lucrat și că s-ar fi cerut suplimentări de contract.
Firma a îmcasat milioane de lei de la Direcția de Drumuri și Poduri Cluj, a lucrat și la centura de Diamant și, mai nou, are contracte de tip acorduri cadru pe patru ani cu primării din județ (30 de milioane lei cu administrația din Turda) sau din Transilvania – spre exemplu la Satu Mare. Compania înființată în 2001 e deţinută de Nicolae Petri (un fost inginer în cadrul Regiei Autonome a Domeniului Publice deţinută de administraţia locală clujeană) împreună cu soția Daniela Petri.
[…] Detalii: Diferit vrea să se întoarcă să lucreze în centrul Clujului la proiectele de străzi sm… […]