Închide

Cine vrea să ”deseneze” o nouă față pentru scuarul verde de la Teatrul Național, botezat ”parcul Ștefan cel Mare”

ActualitateAdministrație by Luminiţa Silea - ian. 26, 2019 0 998

Trei proiectanți sunt interesați să facă proiectul de modernizare a zonei numită ”parcul Ștefan cel Mare” din centrul Clujului. Primăria a lansat o licitație anul trecut de 50.000 lei pentru lucrările de proiectare dar și pentru realizarea studiului de fezabilitate care va stabili investiția necesară pentru reabilitarea acestei zone situate în spatele Teatrului Național.

Cine a depus oferte:

(sursa: SEAP)

Hentza Business din Ilfov are câștigate contracte pe prețul cel mai mic cu primării ca cele din Sibiu și Brașov pentru realizarea de studii de fezabilitate pe proiecte pentru care administrațiile respective intenționează să acceseze fonduri europene.

Conpac Arhitect este deținută de profesorul Liviu Pop de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și, ca subcontractant al TCI Contractor General, lucrează cu Primăria clujeană la proiectarea unuia dintre cele mai scumpe parkinguri din oraș.

K&K Studio de Proiectarea e legată de numele arhitectului Szabolcs Guttmann și lucrează deja cu Primăria din Cluj pe proiectare de parkinguri sau pe partea de reabilitare de clădiri, iar Eco Garen Construct se ocupă printre altele de întreținerea gazonului de pe stadionul Cluj Arena.

Criteriul de atribuire a contractului pus la bătaie de Primărie pentru modernizarea zonei verzi de la Teatrul Național este prețul cel mai scăzut, contractul (proiectare și studiu de fezabilitate) fiind estimat de municipalitate la 50.000 lei. În prezent, ofertele celor trei ofertanți sunt în faza de verificare tehnică.

Părculețul din zona Teatrului și Operei Naționale a fost amenajat încă din anul 1885, iar locuitorii Clujului îl cunoșteau sub numele de Mica Promenadă. Zona a tot fost rebotezată de atunci.

În 2019, oficialii Primăriei au anunțat deja că au ca prioritate creșterea calității vieții clujenilor prin inverstiții în zonele verzi din oraș. În plin proces de modernizare se află parcul Feroviarilor în cazul căruia se face proiectul, urmând ca acesta să fie predat în vara anului, după cum au spus oficialii. Proiectul e realizat de Vlad Rusu care a câștigat un concurs de soluții organizat e Primărie anul trecut.

Cu bani europeni, Primăria vrea să facă un parc de aventură de 20 de hectare la ieșire din oraș, pe B-dul Muncii, dar și unul mai mic, de circa un hectar în zona Între Lacuri. De asemenea, se intenționează tot cu fonduri europene să se reamenajeze parcul Rozelor și parcul Armătura.

Lucrări de modernizare au fost pornite și în Parcul Central (irigații). Zona verde de la Farmec, situată în proximitatea Canalului Morii este și ea pe lista celor pe care Primăria vrea să le reamenajeze.

Pentru parcul Farmec, administrația a scos la licitație un contract de 40.000 lei pentru proiectare și realizarea studiului de fezabilitate. La respectiva licitație au depus oferte aceleași firme care au fost interesate și de contractul pentru scuarul Ștefan cel Mare. Procesura este și aceasta în faza de evaluare calificare/ofertă tehnică.

sursa foto: cluju.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.