Închide

Florin Piersic, sărbătorit la Cluj de sute de oameni la cinematograful care îi poartă numele. Președintele Academiei Române i-a dedicat special câteva versuri

ActualitateTop News by Catalin Suciu - ian. 27, 2019 1 366

Îndrăgitul actor clujean a fost sărbătorit sâmbătă cu mare fast la împlinirea vârstei de 83 de ani. Florin Piersic a fost aplaudat la scenă deschisă de sute de oameni, între care și autorități locale, transmite mediafax.ro.

În cadrul spectacolului, actorul a recitat poezii, a cântat, inclusiv la pian, şi a povestit întâmplări din viaţa sa.

De asemenea, în cadrul spectacolului a fost proiectat un film cu secvenţe din filmele şi piesele în care a jucat, dar şi cu urări din partea unor personalităţi.

„Mă simt extraordinar și îmi pare rău de un singur lucru, că nu am 38 de ani, ci 83. Sunt emoționat”, a spus actorul.

Preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, i-a dedicat actorului patru versuri pe care le-a scris special pentru el: ”Ne luminează viaţa cu har de actorie, pogoară de pe scenă fărâme de destin, presară printre vorbe fiori de apă vie, ne-ncântă şi descântă numindu-se Florin”. La final, toată sala i-a cântat ”La Mulţi Ani”, iar pe faţada Cinematografului ”Florin Piersic” a fost proiectat cu lasere mesajul ”La Mulţi Ani, Florin Piersic”.

 

 • author photo two

  Catalin Suciu

  Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

  Un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare