Închide

Dezbatere publică pentru părăsita zonă La Terenuri, înainte de așteptata amenajare după mai bine de 10 ani

Administrație by Actual de Cluj - iun. 07, 2019 0 233

Dezbatere publică luni la Primăria din Cluj-Napoca pe tema mult-așteptatei reabilitări a zone sportive La Terenuri din Mănăștur, care așteaptă un cui și o găleată de vopsea de mai bine de zece ani și care arată ca după bombardament.
Primăria organizează luni o dezbatere publică pe tema planului urbanistic zonal al zonei sportive La Terenuri, în Sala de Sticlă a Primăriei, la ora 16.

„Calitatea vieții în oraș are de suferit dacă investițiile principale sunt axate pe asfaltări și inițiative ce favorizează traficul auto personal. Suntem mai mulți oameni decât mașini, de aceea vrem un primar și un Consiliu Local care ascultă vocea cetățenilor.
La Terenuri (între pădure – str. Mehedinți – grădini) este cel mai mare spațiu verde folosit în comun al Mănășturului.
Este de neacceptat ca spațiul La Terenuri – Mănăștur să fie lăsat să se deterioreze așa cum s-a întâmplat în ultimii ani. Răspândirea mizeriei și degradarea zonei s-au petrecut în ciuda faptului că este utilizată de un număr foarte mare de locuitori care socializează zilnic într-unul din puținele spații pe teren plat ale cartierului care nu este încă ocupat de blocuri sau de alte construcții. Chiar dacă de mai bine de 4 ani inițiativa La Terenuri-Spațiu Comun în Mănăștur împreună cu mănășturenii au ecologizat zona, au construit piese de mobilier temporar și au creat locuri de întâlnire comunitară și culturală considerăm insuficiente aceste eforturi fără aportul și asumarea municipalității clujene”, arată inițiatorii unei petiții semnate deja de 2.000 de persoane prin care cer un program clar al amenajării din partea Primăriei.

Cea mai mare zonă de recreere a celui mai mare cartier al Clujului se află între străzile Parâng și Mehedinți: numără două terenuri de tenis, nu mai puțin de șapte terenuri de baschet și două de fotbal. Cel puțin, așa era în urmă cu 30 de ani, când a fost construit cartierul. După Revoluție foștii proprietari și-au revendicat în instanță parcelele peste care au fost construite terenurile de sport, iar rezultatul e că, deși încă nu există sentințe definitive, Primăria nu mai investește niciun ban în aceste terenuri, cu rezultatul degradării considerabile a acestora.

Cum arată zona la 90 de ani de la Revoluție: asfaltul e măcinat și vălurit, cu gropi în care băltește apa atunci când plouă și cu aluviuni în zona inferioară a terenurilor, scurse de la parcelele superioare și din pădurea Făgetului. Mai mult, o parte dintre panourile de baschet nu mai sunt întregi, aceasta și pentru faptul că la origini aceastea au fost construite din scânduri. Vopseaua, pe stinghiile care au rămas neatinse, s-a dus demult. Coșurile sunt îndoite sau lipsesc și n-au mai văzut o plasă de decenii – la fel și în cazul porților terenurilor de fotbal.

Citește și:

MULTIMEDIA Lumea lui Kusturica s-a mutat între blocurile din Mănăștur, cu grădini de legume între betoane

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare