Închide

Dezbatere la Cluj: Parcul Est sau Aquapark?

Actualitate by Kristina Reştea - mart. 06, 2018 1 1233

Reprezentanții societății civile lansează o dezbatere privind zona cândva descrisă ca posibil „Parc Est”, după anunțul primarului că se dorește aqua park lângă baza sportivă Gheorgheni.

Dezbaterea are loc joi, de la ora 18.00, la Librăria Cărturești din Iulius Mall, adică în apropierea parcului propus.

„Ce facem cu cel mai valoros teren al orașului? De ce merită continuată ideea de Parc Est / Între Lacuri? De ce aquapark-ul cu parcare de 800 de locuri și baza sportivă încalcă prevederile PUG-ului? De ce spațiu public și nu zonă cu acces restricționat? Ce inițiative legislative facilitează crearea de spații verzi?”, sunt întrebările pe care le lansează inițiatorii dezbaterii. Printre invitați se numără Adrian Borda (coordonator Plan Urbanistic General), Adrian Costina (activist SOS), Ana Corpade (geograf), Ana Horhat (arhitect peisagist), Antoniu Bumb (declic), Cristi Domșa (Societatea Ornitologică Română),Cornel Vîlcu (activist civic), Laura Panait (La Terenuri – Spațiu Comun Mănăștur) Tiberiu Ciolacu (arhitect), iar moderatorul întâlnirii este Adrian Dohotaru, deputat și activist SOS.

SOS Parcul Est este o campanie care cere autorităților realizarea celui mai mare spațiu public al Clujului, un parc ce unește cele patru lacuri, dar și fosta pepinieră de la Baza Sportivă Gheorgheni. Societate Organizată Sustenabil (SOS) este un grup civic informal transformat recent în asociație.  Reprezentanții grupării SOS precizează că nu se opun ideii de aquapark sau de bază sportivă, dar spun că acesta nu ar trebui realizat în zona propusă ca parc.

Amintim că în ședința de Consiliu Local de săptămâna trecută primarul Emil Boc a anunțat că se dorește construirea unui AquaPark pe un teren de peste 12 hectare de lângă baza sportivă din Gheorgheni. Potrivit edilului-șef, în cele ce urmează se va face un masterplan, apoi autoritățile vor concesiuna terenul către o firmă privată pregătită să dezvolte proiectul.

Citește și:

Aqua Park în Cluj, lângă baza sportivă din Gheorgheni. Emil Boc a făcut anunțul în ședința de Consiliu Local

 

 

 

 

Un comentariu

  1. parcul est, fiind atat de mare, poate fi structurat in zone verzi cu diferite caractere ( sportiv, loisir, agrement, odihna, recreativ) iar zona verde adiacenta paraului Becas permite dezvoltarea de trasee pietonale si ciclistice care sa faca legatura intre baza sportiva Gheorgheni si Lacurile de langa Selgros. Se pot dezvolta trasee ciclistice care sa uneasca toate lacurile, se pot face o multime de lucruri. Scrierile de pe facebook ale activistilor SOS si a unor membri USR, denota o gandire de tip ” alb-negru”, fara nuante , insa cel mai mult deranjeaza ca se erijeaza in reprezentantii societatii civile.

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.