Închide

Dezastru în turismul de la Cluj în vreme de pandemie, numărul turiștilor a scăzut considerabil față de anul trecut

EconomieTop News by Actual de Cluj - ian. 22, 2021 0 249

Dezastru în turismul de la Cluj în vreme de pandemie, numărul turiștilor a scăzut considerabil față de anul trecut, chiar și la aproape un an de la izbucnirea pandemiei.
Cele mai recente date se referă la luna noiembrie: sunt aproape 15.700 de turiști înregistrați în Cluj în această lună față de peste 50.000 în aceeași lună a anului trecut, după cum arată datele Direcției Județene de Statistică. E o creștere de aproape 70% față de anul trecut și cu o treime față de luna precedentă. Covârșitoarea majoritate, peste 95%, sunt turiști români, în vreme ce turiștii străini au reprezentat 4,6% din total. Durata medie a șederii a fost de mai puțin de două zile pentru fiecare turist. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din județ a fost de 11,7%, adică doar 1 din 10 locuri au fost ocupate, în scădere cu 20% față de aceeași lună a anului trecut.
Să menționăm că în primele 11 luni ale anului trecut la Cluj au fost cazați aproape 239.000 de turiști, dintre care 8,6% au fost turiști străini. Comparativ cu aceeași perioadă din 2019 numărul turiștilor a scăzut cu 62%, arată Statistica.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu