Închide

Deși contestația n-a fost soluționată de instanță, Supercom obține contractul pentru a opera serviciile de colectare și tranport al deșeurilor în Cluj Napoca, Huedin și în 43 de comune

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - aug. 24, 2021 0 1311

În cadrul proiectului care vizează managementul integrat al deșurilor în județul Cluj, ce implică nu doar gestionarea centrului de depozitare de la Pata Rât, dar și serviciile de colectare și transport al deșeurilor, Consiliul Județean – prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan – a atribuit un nou contract (Lotul1), companiei SC Supercom SA.

Lotul 1 cuprinde municipiul Cluj Napoca, orașul Huedin și alte 43 de comune adiacente, contractul adjudecat de Supercom SA urmând să se desfășoare pentru o perioadă de 10 ani.

Numai că Asociația Eco Metropolitan nu va putea semna contractul cu Supercom SA fără să treacă perioada de contestații, aceasta în condițiile în care întreaga procedură de licitație a fost deja contestată, existând posibilitatea ca firmele competitoare să obțină câștig de cauză iar licitația să fie anulată.

Mai precis, într-o primă fază, firmele competitoare au solicitat în instanță să fie suspendată procedura de atribuire a contractului, până când se va pronunța decizia pe fond. Cererea a fost respinsă însă, astfel că Asociația Eco Metropolitan a continuat procedura, anunțât că a atribuit contractul societății Supercom SA, care a propus o valoare de peste 409.305.800 de lei (plus TVA), pentru colectare și transporul deșeurilor timp de 10 ani.

În cazul în care pe fond instanța va da câștig de cauză firmelor competitoare, acestea vor avea dreptul să solicite anularea contractului atribuit companiei Supercom SA.

În noiembrie anul trecut, Supercom câștiga și contractul pentru Turda, Câmpia Turzii, Dej, Gherla și cele 32 de comune limitrofe, adică două contracte de peste 130.564.ooo lei, respectiv peste 134.000.000 lei,  tot pentru o perioadă de 10 ani.

Supercom SA  este aceeași firmă care a câștigat și în iulie 2020, licitația organizată de Primăria Cluj-Napoca, în detimentul  firmelor Brantner Servicii Ecologice, Rosal Grup și Polaris Mediu.

Supercom e deținută de Ilie Ciuclea, supranumit de presă lordul gunoaielor, cu legături în America și apropiat de Mișcarea Populară (partid controlat de Traian Băsescu). Această societate a mai câștigat și în 2014 contractul de salubrizare cu Primăria lui Emil Boc în valoare de 30 de milioane de lei pentru tot orașul, însă a pierdut acest contract după ce Consiliul de Soluționare a Contestațiilor a stabilit în urma plângerilor înregistrate de Brantner și Rosal că societatea a fost favorizată de municipalitate la licitație, iar instanțele au mers pe mâna deciziei și au scos societatea din cărți.

În privința licitației organizate pentru Lotul 1, Supercom ar urma să opereze în municipiul Cluj Napoca, orașul Huedin și localitățile Aghireșu, Aiton, Apahida, Așchileu, Baciu, Bonțida, Borșa, Căianu, Cămărașu, Căpușu Mare, Cătina, Chinteni, Ciurila, Cojocna, Dăbâca, Feleacu, Florești, Frata, Gârbău, Geaca, Gilău, Jucu, Mociu, Pălatca, Panticeu, Săvădisla, Sânpaul, Suatu, Tureni, Vultureni și Zona 2 – orașul Huedin și 13 comune: Beliș, Călățele, Ciucea, Izvoru Crișului, Măguri-Răcătău, Mănăstireni, Mărgău, Mărișel, Negreni, Poieni, Săcuieu, Sâncraiu, Râșca.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare