Închide

Dependența de „pirpirei”. Marea „U”-nire la masa lui Boc: nimic nu se face și nu se desface în sezonul estival fără opoziție

ActualitateAdministrațiePoliticaTop News by Luminiţa Silea - aug. 11, 2016 0 515

Sezonul estival din primul mandat al primarului Emil Boc și al PNL care au câștigat o majoritate covârșitoare în Consiliul Local stă, în Cluj-Napoca, sub semnul opoziției (PSD). „Pirpireii” din opoziția lui Boc au avut ultimul cuvânt în proiectele importante ale orașului.Cel puțin în acest sezon de vară. Cu ei, stadionul Cluj Arena încă n-a fost preluat și salvat de primărie, iar fără ei nu s-ar fi adoptat, la ședința de astăzi, noul proiect care vizează renașterea echipei de fotbal „U” Cluj.

„Pirpirei, nepirpirei, însă nici chiar noi nu suntem obtuzi să nu susținem proiecte transparente ale comunității dacă nu se fac aiurea, doar de dragul politicii. Ei au majoritate în Consiliul Local, însă cu această perioadă estivală n-au reușit să-și strângă consilierii. Ne-a sunat primarul să ne cheme la ședință. Eu aveam tensiune și voiam să merg la medic. Dar am venit să susținem Universitatea pentru că e un proiect inportant al orașului explicat și dezbătut de multe ori transarent. Cu stadionul a fost altă abordare, de dragul politicii, făcut de pe o zi pe alta, fără dezbatere și netransparent”, a spus consilierul local Horia Nasra după ședința de 5 minute de astăzi în care forul local a aprobat preluarea mărcii Universitatea Cluj de către noua înființata Asociație gândită pentru relansarea echipei de fotbal U Cluj.

Primarul Emil Boc a ținut să anunțe la ședința de îndată convocată astăzi pentru noul U Cluj că are nevoie de 18 voturi ca proiectul de hotărâre privind transmiterea mărcii către noua structură pe care va funcționa echipa să fie adoptat. Cvorumul de ședință era de 20, din care consilierul local PNL Radu Constantea s-a recuzat de la vot, fiind implicat în noua structură pe care va funcționa echipa de fotbal.

Proiectul a trecut cu 19 voturi, cei de la PSD/UNPR susținând inițiativa cu zâmbetul pe buze.

AICI DETALII DESPRE PROIECTUL VOTAT ASTĂZI CU SPRIJINUL OPOZIȚIEI:

VIDEO Viitorul lui “U” s-a votat. “E un moment istoric, U trece într-o nouă etapă. La centenar ne dorim să fim în Liga 1 și apoi să jucăm în cupele europene”

La finalul ședinței, edilul Emil Boc a mers expres la consilierii PSD prezenți la ședință ca să dea mâna cu ei și să le mulțumească.

13918759_1146027732121691_1468512802_o

13950601_1146027782121686_1545772012_o

Cu o ședință precedentă, primarul Boc a înregistrat primul eșec al mandatului majoritar PNL în forul local și anume n-a reușit să-i convingă pe cei de la PSD să susțină preluarea stadionului Cluj Arena în domeniul public al orașului, prin transfer de la Consiliul Județean. Proiectul n-a trecut tot pentru că o parte din consilierii PNL n-au fost prezenți la ședință fiind plecați în vacanță, iar cei de la PSD s-au abținut de la vot pe motiv că proiectul n-a fost unul transparent.

AICI DETALII DESPRE PRIMUL EȘEC AL PRIMARULUI BOC:

Update Patru “pirpirei” stau între Boc și noul său stadion. Răspunsul primarului: “dacă vă abțineți sunteți groparii clujenilor”

PNL deține 17  mandate în Consiliul Local, UDMR 5, iar PSD-UNPR-ALDE alte 5. PNL și-a asumat să guverneze Clujul în tandem cu UDMR.

Aici detalii:

Noua administrație a Clujului își preia atribuțiile. PNL la conducere, PSD în opoziție

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare