Închide

Denunțătorul din dosarul Mihai Lucan spune că va depune noi probe la DIICOT pentru a demonstra traficul de organe din Cluj

Actualitate by Catalin Suciu - ian. 28, 2018 0 1536

Deputatul Emanuel Ungureanu, de la care a pornit cazul Mihai Lucan, a postat pe Facebook mai multe documente medicale despre care susţine că pot proba traficul de organe pe care l-a sesizat în 2005 brașoveanul Iulian Iacob.  El s-a autodenunţat atunci, spunând că şi-a vândut un rinichi pentru suma de 7.500, operaţia fiind efectuată de medicul Mihai Lucan.

„Atașez copii ale registrului din Blocul Operator și un bilet de ieșire pe care subcomisarul de la Crimă Organizată, Marin Cornelia și procurorii, Teodora Molnar si Marius Vasile Foitoș nu le-au consultat și nu le-au introdus în dosarul de trafic de organe. În documente apar în clar și numele altor medici care au participat la recoltarea rinichilor traficați de Lucan. Sunt convins că medicii și asistentele din Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca nu pot uita cu ușurință prezența în secția de terapie intensivă a gărzilor de corp înarmate ale străinilor transplantați de Lucan. Recoltarea rinichilor nu putea fi făcută doar de către Lucan.

(…) public probe covârşitoare care arată că Iulian Iacob a avut dreptate când a spus că în Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, medicul Mihai Lucan a traficat în anul 2001 rinichii celor doi români racolaţi de Iacob, Ivaşcu Petrică şi Herlea Costică. De ce l-au protejat pe Lucan şi grupul lui infracţional procurorii din Cluj când au avut atât de multe dovezi la dispoziţie? Cine sunt cei care făceau parte din Caracatiţa lui Lucan?”, scrie Emanuel Ungureanu pe Facebook.

Citiți și:

RISE: Cine intermedia traficul de organe din Cluj pentru doctorul Mihai Lucan. Mărturii cutremurătoare despre o afacere care a înflorit în anii 2000

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.