Închide

Defibrilatoare cu acces public în zone circulate din Cluj-Napoca. Clujenii le-au cerut încă din 2018 în urma bugetării participative online care funcționează în municipiu

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - sept. 27, 2022 0 114

Primăria municipiului Cluj-Napoca, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj, a instalat 5 defibrilatoare cu acces public în zone intens circulate din oraș: Baza sportivă „La Terenuri”, Baza sportivă Gheorgheni, BTArena, Cinematograful Dacia și Cinematograful Mărăști.

Medici SMURD au realizat o demonstrație în direct pentru a-i instrui pe angajații primăriei cum trebuie să folosească aceste aparate. De asemenea, defibrilatoarele oferă instrucțiuni vocale pentru cei fără cunoștințe medicale.

Primarul Emil Boc a arătat că astfel de dispozitive există în marile orașe europene dar și că ele reprezintă “o formă de respect pentru viață.”

Defibrilatoarele din spațiile publice au fost propuse și votate online în proiectul de bugetare participativă în 2018, unde clujenii propun idei pentru orașul lor, iar cele mai votate de public sunt implementate de autoritatea locală.
Primăria Cluj-Napoca a anunțat că va monta dispozitivele în oraș încă din mai 2019.

Citiți și:

Ce își doresc pentru 2018 clujenii în oraș prin Bugetarea Participativă

Nici un comentariu

Scrie un comentariu