Închide

Declarații dure din partea conducerii Forța Națională la adresa Guvernului Orban: Au prelungit starea de alertă doar ca să justifice controlul asupra finanțelor țării

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - iun. 23, 2020 0 181

Președintele Partidului Forța Națională, clujeanul Sorin Naș, lansează acuzații foarte dure la adresa Guevrnului Orban, dar și la adresa paralamentarilor care au susținut prelungirea stării de alertă, încălcând Constituția.

„Prelungirea stării de alertă este necesară doar pentru ca preşedintele şi guvernul să-și justifice controlul asupra finanţelor ţării şi restrângerea ȋn continuare a drepturilor şi libertţilor cetăţeneşti  prin ȋncălcarea flagrantă a Constituţiei. Parlamentarii care au susținut prelungirea stării de alertă sunt complici ȋn acest act de ȋnaltă trădare, iar mai devreme sau mai târziu, vor răspunde pentru acest lucru ”, a trasmis Sorin Naș.

Liderul politic mai atrage atenția că a semnalat încă de la ȋnceputul crizei de sănătate, provocată de Covid-19, că nu trebuie oprite activitățile economico-sociale, că se impuneau stabilite doar niște reguli care să sprijine coninuarea activităților în condiții de siguranță sanitară pentru cetățeni.

„Constituția României prevede explicit la art. 53 alin. (1)  că exercițiul drepturilor și libertăților fundamentale nu poate fi restrâns decât prin lege, iar Constituția mai spune că singura autoritate legislativă a țării este Parlamentul. Pe de altă parte, art. 69 din Constituție prevede că “În exercitarea mandatului, deputaţii şi senatorii sunt în serviciul poporului iar parlamentarii care au aprobat starea de urgenă şi ulterior starea de alertă sunt direct răspunzători de situația dezastruoasă ȋn care se află economia țării și de fapt societatea românească”

Formațiunea condusă de Sorin Naș lansa la începutul lunii aprilie, Planul de Renaștere Națională, un set de propuneri concrete pentru relansarea economică  şi contracararea dezechilibrelor create din pricina opririi şi interzicerii desfăşurării unei game largi de activiăţi economice. În loc să și-l asume și Guvernul României, modelul a fost preluat la nivelul UE, arată Naș.

„Ȋn esenţă, acest plan se baza pe ȋmprumuturi de pe piaţa de capital, ȋmprumuturi care să fie injectate ȋn economie sub formă de subvenţii acordate ȋntreprinderilor indiferent de domeniul sau obiectul de activitate. La aproximativ două săptămâni de la lansarea Planului Renaşterii Naţionale, Uniunea Europeană a preluat modelul propus de noi şi l-a adoptat ca plan pentru relansarea economiei țărilor membre UE, reconfirmând  proverbul: nimeni nu este profet ȋn ţara lui”, explică președintele Forța Națională.

Guvernul şi preşedintele țării au insistat pe necesitatea prelungirii stării de alert, au interzis repornirea activităților a mii de ȋntreprinderi dar și a unor activități culturale, sportive și religioase.

„Prelungirea stării de alertă, având la bază continuarea interzicerii unor drepturi şi liberăţi fundamentale nu poate fi decât rezultatul ori al prostiei ori al complicităţii la aservirea țării intereselor străine. Din păcate, realitatea crudă ne arată o combinaţie letală ȋntre cele două ȋn cele mai ȋnalte sfere ale puterii. Care este de fapt rezultatul acestor măsuri de stopare a economiei? Cheltuielile bugetare cresc iar veniturile la bugetul statului scad, sănătatea financiară a țării deteriorându-se pe zi ce trece. Este de fapt o acţiune dictată din exterior de către agresorul suprastatal, pusă ȋn practiă de către actorii politici aflaţi la butoane, cu ȋncălcarea jurământului depus. Un act de ȋnaltă trădare, prin care se urmăreşte aducerea României ȋn situaţia ȋn care, ȋn septembrie, să fie nevoită să implore ȋn genunchi ȋncheierea unui acord cu FMI, acord ȋn urma căruia România va pierde orice urmă de suveranitate”, consideră liderul Forța Națională.

Naș merge mai departe, apreciind că stratgeia Guvernului e una îndreptată împtriva cetățenilor, a valorilor naționale, a culturii, tradiției și educației creștine.

„Care a fost argumentația sanitară sau cel puțin logică a posibilității desfășurării activităților comerciale ȋn magazine de diferite tipuri și dimensiuni versus interzicerea desfășurării slujbelor religioase ȋn locașurile de cult? Locașurile de cult sunt edificii sacre, sunt casele Domnului, iar activităţile ȋn aceste edificii se desfăşoară conform legilor şi canoanelor bisericeşti şi nu conform directivelor emise de organizaţii suprastatale transpuse ȋn reguli interne de către slugile lor liberale şi ateiste, ajunse ilegitim şi neconstituţional la conducerea țării”.

Forța Națională solicită demisia Guvernului Orban și mai spune că România ar trebui să se retraga din Organizația Mondială a Sănătății,

„Ȋntrucât acţiunile, directivele şi recomandările efectuate ȋn perioada de pandemie de către Organizaţia Mondială a Sănătății au ȋncălcat flagrant principiile enunţate ȋn Constituţie, şi au contravenit ȋn mod flagrant prevederilor Constituţiei, constituindu-se ȋntrun atac la adresa suveraniăţii, uniăţii şi independenţei României, a drepturilor şi libertăţilor cetățenilor români, a credinţei şi a valorilor strămoşeşti, solicităm demisia Guvernului Orban și retragerea României din Organizaţia Mondială Sănățății. Totodată, cerem organizarea unui referendum privind oportunitatea participărrii României ȋn calitate de membru ȋn orice organism sau alianţă internaţională. Sumele plătite către organismele şi alianţele din care România se retrage vor fi utilizate pentru reformarea radicală a sistemului de ȋnvăţamânt şi a celui sanitar”, a transmis Sorin Naș.

Forța Națională va demara o campanie de strângere de semnături,privind consultarea populaţiei asupra acestor probleme.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare