Închide

Zeci de cămăși tradiționale românești în expoziție la primul muzeu etnografic din țară, de ziua Iei

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 24, 2020 0 94

Expoziție de ziua mondială a iei la muzeul etnografic din Cluj, primul de gen din țară: nu mai puțin de 70 de cămăși populare tradiționale, provenite din 53 de zone și subzone etnografice, pot fi admirate de azi la muzeu.

Exponatele datează din perioada mijlocul secolului al XIX-lea, până în mijlocul secolului XX. ”Dorim să oferim un material variat și încă neexploatat publicului vizitator și, mai ales, acelui segment numeros care vede în aceste piese și o sursă de inspirație creativă, cu mare valoare identitară”, explică directorul muzeului etnografic, Tudor Sălăgean.

Vernisajul expoziției va avea loc doar online, astăzi la ora 13, în direct pe pagina de Facebook a muzeului.

Expoziția va fi deschisă până în 26 iulie, de miercuri până duminică, între orele 10-18, ultima intrare ora 17, iar vizitatorii trebuie să respecte mai multe reguli de acces – e obligatorie purtarea unei măști iar numărul maxim de vizitatori permis în sala de expoziție este de trei.

Alte reguli:

● Păstraţi distanţa de siguranţă de cel puţin 2 m faţă de ceilalţi vizitatori şi față de personalul muzeului cu care intraţi în contact.

● Dezinfectaţi-vă mâinile şi încălţămintea folosind dezinfectantul pe bază de alcool şi covorul decontaminant puse la dispoziţia dumneavoastră la intrarea în muzeu.

● Puteți solicita botoşei de unică folosinţă de la casieria muzeului.

● Respectaţi circuitul de vizitare unidirecţional stabilit în interiorul sălilor de expoziţie, precum şi indicaţiile personalului de supraveghere şi ale serviciului de pază.

● Evitaţi formarea de grupuri

● În intervalul orar 13-13.30, spațiul expozițional va fi închis pentru dezinfectare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare