Închide

De la 1 ianuarie dispare compensarea de 50 de bani pentru carburanți. Benzina și motorina se scumpesc din 2023

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - dec. 31, 2022 0 107

Compensarea cu 50 de bani a prețurilor carburanților va fi suspendată de Guvern de la 1 ianuarie 2023, astfel că din prima zi a noului an șoferii vor avea parte de scumpiri atât la benzină, cât și la motorină.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri că măsura nu va fi prelungită odată cu 1 ianuarie. Totodată, acesta a precizat că a fost o măsură bună și că Executivul este pregătit să o reintroducă în cazul în care prețurile la carburanți vor crește. „Trebuie să anunțăm că începând cu 1 ianuarie ea nu va mai funcționa, în schimb este doar o decizie de suspendare, Guvernul fiind pregătit ca în măsura în care prețurile vor avea o evoluție care să depășească puterea de cumpărare la nivelul cetățenilor să o aplicăm din nou”, a declarat premierul, potrivit digi24.ro.

Cel mai mic preț cu care se vinde un litru de benzină standard în România este puțin sub 6 lei, însă acest preț include compensarea de 50 de bani aflată încă în vigoare. Odată cu suspendarea compensării, de la 1 ianuarie 2023, prețul benzinei va reveni aproape de 6 lei și 50 de bani pe litru. Benzina premium, aflată în prezent la un nivel ușor sub 7 lei pe litru se va întoarce și ea la un preț de aproape 7 lei și 50 de bani după 1 ianuarie.

Benzina premium, aflată în prezent la un nivel ușor sub 7 lei pe litru se va întoarce și ea la un preț de aproape 7 lei și 50 de bani după 1 ianuarie.

O situație similară se va înregistra și în cazul prețului motorinei. Dacă acum un litru din cea mai ieftină motorină se vinde în România cu puțin peste 7 lei, suspendarea compensării va duce prețul peste nivelul de 7 lei și 50 de bani. În același timp, motorina premium se va apropia de 8 lei și 50 de bani.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare