Închide

Cum justifică Boc că l-a preferat pe Marcel Boloș ca Ministru al Digitalizării: „Cred că este omul potrivit la locul potrivit. Nu are nevoie de validare suplimentară, deoarece s-a validat în asemenea poziții publice prin ceea ce a făcut până la momentul de față”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 28, 2022 0 210

Primarul Emil Boc a explicat de ce l-a susținut pe Marcea Boloș pentru funcția de Ministru al Inovării, Cercetării și Digitalizării în defavoarea unor oameni din partid care au au competențe și au deținut funcții la nivel central care îi recomanda. A primat faptul că noul ministru a fost „artizanul descentralizării fondurilor europene” și „artizanul PNRR-ului”, a spus Boc.

„Aici a fost o discuție cu toate filialele PNL din Transilvania, pe care domnul vicepreședinte Lucian Bode a avut-o cu toți președinții de organizații din Transilvania. Propunerea care a întrunit cele mai multe susțineri pentru această poziție a fost Marcel Boloș. Deci, este o propunere colectivă a organizațiilor din Transilvania. Sunt convins că el se va ridica la nivelul așteptărilor pentru că deja a demonstrat acest lucru. Ministerul Digitalizării este un minister integrator în primul rând. Acolo ai nevoie de un om cu viziune care să cunoască posibilitatea accesării și introducerii a fondurilor europene. Cred că este omul potrivit la locul potrivit. Nu are nevoie de validare suplimentară, deoarece s-a validat în asemenea poziții publice prin ceea ce a făcut până la momentul de față”, a spus primarul Emil Boc la Ziua Live.

Primarul Clujului a mai spus despre noul ministru că a fost „artizanul descentralizării fondurilor europene” și „artizanul PNRR-ului”.

Marcel Boloş a fost ministrul Fondurilor Europene în guvernul Ludovic Orban. Din decembrie 2021 e în funcţia de consilier onorific al premierului Nicolae Ciucă, urmând a se ocupa de implementarea PNRR. De asemenea, este șeful Agenției Regionale de Dezvoltare Nord-Vest.

Marcel Boloș a acceptat invitația „liberalilor” de a fi nominalizat pentru poziția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, însă, această propunere n-a venit nicidecum din partea președintelui PNL, Florin Cîțu, ci de la niște lideri „liberali ardeleni”, mai precis de la primarul Clujului Emil Boc, cel care a insistat cel mai puternic în această direcție.

Însuși Marcel Boloș a subliniat pentru Actual de Cluj că a acceptat propunerea de a prelua acest Minister „cu rezerve” pentru că nu deține expertiza tehnică necesară continuării proiectelor de digitalizare. Boloș a spus că mizează pe expertiza tehnică a secretarului de stat din Minister, iar dacă nu va avea rezultate se va retrage din funcție.

Cîțu îi pasează lui Boc responsabilitatea propunerii lui Boloș ca ministru, după ce el s-a pronunțat că „Marcel Boloș nu are treabă cu cercetarea și digitalizarea”

Vezi și:EXCLUSIV: Marcel Boloș confirmă că a acceptat propunerea PNL de a prelua Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării: „Dacă nu o să am rezultate, mă retrag”

sursa foto: INNO – Rethinking Business Networks Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu