Închide

EXCLUSIV: Marcel Boloș confirmă că a acceptat propunerea PNL de a prelua Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării: „Dacă nu o să am rezultate, mă retrag”

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - ian. 25, 2022 0 1298

Actualul șef al Agenției Regionale de Dezvoltare Nord-Vest (ADRNV), Marcel Boloș, confirmă pentru actualdecluj.ro că a acceptat propunerea liberalilor de a prelua portofoliul Ministerului Cerecetării, Inovării și Digitalizării. Boloș admite că a purtat destule discuții cu liberalii înainte de a-și asuma acest portofoliu, din pricina componentei tehnice care vizează „partea de digitalizare”.

„Am acceptat această propunere  după multe discuții și sub rezerva acestei componente tehnice care ține de digitalizare. Eu vreau ca toate proiectele de digitalizare să fie duse la bun sfârșit, ca atare va fi nevoie și de expertiza secretarului de stat pentru acest domeniu”, a spus Boloș.

Pentru că a fost Ministrul Fondurilor Europene în Guvernul Orban și pentru că a condus ani de zile ADRNV, Marcel Boloș afirmă că nu are nicio emoție în privința gestionării eficiente a banilor care vor veni în cadrul acestui Minister, pentru că deține o vastă experiență în domeniu. „Doar pentru deciziile de natură tehnică pe partea de digitalizare mi-am dorit să am certitudinea că voi avea sprijn și expertiza necesară din acest domeniu că să putem implementa toate proiectele începute”, a completat acesta.

Boloș adăugat că în cazul în care nu va avea rezultatele pe care și le-a propus, se va retrage: „Pentru mine este o onaore dar și o imensă responsabilitate, iar dacă nu am rezultate, mă retrag”.

Pentru că vine din zona neafiliaților politici, Boloș a ținut să mai precizeze că decizia numii sale va aparține Guvernului și premierului Nicolae Ciucă și că în acest moment acceptul său înseamnă doar un răspuns la o propunere de principiu venită din partea PNL.

G4Media a relatat marți că negocierile din interiorul PNL între diferitele facțiuni și filiale pentru ocuparea postului de ministru al Digitalizării și Cercetării s-au încheiat cu propunerea finală ca Marcel Boloș să ocupe această funcție.

Propunerea urmează să fie formalizată într-o ședință viitoare a Biroului Politic Național al PNL.

Inițial, pe lista liberalilor de la centru, pentru această poziție de ministru s-a aflat și deputatul liberal Sabin Sărmaș, fost șef al Autorității pentru Digitalizarea României, dar și Raluca Turcan (fost ministru al Muncii) și Robert Sighiartău (secretarul general al PNL).

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.