Închide

Incendiu într-un sat din Alba stins de pompierii din Cluj, o femeie a decedat, stingerea a durat trei ore la -8 grade

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 28, 2022 0 66

Pompierii din Turda au intervenit în această noapte pentru a stinge flăcările care au cuprins o casă de locuit din localitatea Runc,  din Alba, incendiul ar fi fost provocat de amplasarea lemnelor de foc pe soba de încălzire.

La fața locului au intervenit două autospeciale pentru stins incendii, aproape de ora 1 dimineața. ”În momentul sosirii la locul incendiului, pompierii au găsit casa construită pe structură de lemn, cu o suprafață de circa 60 de metri pătrați, cuprinsă în totalitate de flăcări, iar acoperișul era prăbușit în totalitate. De asemenea, în apropierea locuinței se afla, întins pe sol, corpul unei femei, în jurul vârstei de 90 de ani, care prezenta traumatisme incompatibile cu viața”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, Andrei Biriș.

Acesta a adăugat că operațiunile pentru lichidarea și stingerea focarelor incendiului au durat nu mai puți de trei ore, la temperaturi de – 8°C și ninsoare abundentă, fiind necesară desfășurarea unui dispozitiv de stingere cu linii de furtun de peste o sută de metri. De asemenea, s-a acționat pentru desfacerea elementelor de construcție în care ardeau focare mocnite, a adăugat el. Cauza probabilă a acestui incendiu a fost amplasarea lemnelor de foc pe soba de încălzire.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu