Închide

De ce-ar trebui să accepte Szilagyi oferta Universității

Opinie by Catalin Suciu - mai 30, 2014 0 231

Nu mai e nevoie de nici o prezentare, până și cei infami pot găsi în Szilagyi un model într-un fotbal plin de speculanți de materie și spirit.

 Poza profil

Unicul căpitan nu a fost niciodată supradimensionat. S-a impus nu neapărat ca fotbalist, ci ca un lider. Pe teren și-a rupt picioarele, la propriu, pentru Unversitatea Cluj. Ar fi jucat și într-un picior și tot pentru el, mai ales cunoscându-l, n-a existat niciodată vreo diferență între un meci de pregătire sau unul oficial. Mereu serios, ferm și mânat, parcă, de furie, cu privirea ațintită asupra adversarilor, și-a făcut treaba atât cât a putut. A compensat lipsa talentului prin alte calități. Prin dorință, prin profesionalism, modestie și tact. Pentru că i s-a întâmplat de câteva ori să fie lăsat de izbeliște chiar de clubul pe care l-a slujit. Însă el, Szilagyi, nu s-a ascuns după prelata protectoare a presei, nu s-a maimuțărit niciodată în fața camerelor sau a reportofoanelor cerșind compasiune. Nu s-a postat în fața peluzei bătându-se cu mâinile în piept că e cel mai mare ”U”-ist în viață și nu s-a luat de gât cu Cadu pentru a câștiga simpatie. Nici nu avea nevoie de așa ceva.

Am încercat să-l sun, dar evident că nu răspunde la telefon, anticipând , cu siguranță, ce aș fi vrut să-l întreb. I-am dat și mesaje să-i solicit un interviu. Personal, eu sunt convins că și-ar mai fi dorit să joace fotbal și vrea în continuare, însă ”U” i-a propus un post administrativ, la fel cum procedează marile cluburi europene care își țin aproape gloriile. Sisi mi-ar fi spus că mai poate juca, doar să i se dea șansa. Nu-i convine , dar sper să fi acceptat oferta. Pentru că Universitatea are nevoie de omul Szilagyi. Pentru că oameni ca el sunt tot mai puțini, pe cale de disparție sau chiar deloc.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.