Închide

Daune de aproape 200.000 de euro pentru patru femei gravide care s-au infectat în timpul operațiilor de cezariană

Sinteză știri localeTop News by Catalin Suciu - feb. 07, 2018 1 1300

Curtea de Apel Cluj a dat o sentință favorabilă unor femei care solicitau daune morale însemnate după ce s-au infectat în timpul unor intervenții chirurgicale la Spitalul Județean de Urgență Zalău.

Magistraţii Curţii de Apel au obligat unitatea spitalictească la plata amenzii penale de 72.000 de lei, pentru vătămare corporală din culpă şi la achitarea de daune morale pacientelor operate în anul 2012, de aproape 50.000 de euro pentru fiecare, anunță muzicainstanelor.ro.

Potrivit procurorilor, patru femei au fost infectate în timpul operaţiei de cezariană, cu bacilul pseudomnas aeruginosa, din cauza problemeor de igienă pacientele având nevoie de îngrijiri suplimentare de până la aproape 2 luni pentru vindecare în Spitalul de Boli Infecţioase.

„Spitalul Județean de Urgența Zalău nu a luat măsurile ce se impuneau pentru a asigura condiții de prevenire a infecțiilor nosocomiale, nu a respectat protocoalele de lucru de către personalul medical, a încălcat regulile privind curățenia și dezinfecția, nu a respectat procedura de colectare, transport și depozitare intermediară a deșeurilor medicale, fapt ce a dus la infectarea celor patru paciente cu bacilul Pseudomonas aeruginosa. Ca urmare a contactării virusului, viața lor a fost pusa in pericol”, se arată în motivarea Instanței.

Mai multe AICI:

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.