Închide

IT-iştii clujeni lansează aplicaţie cu starea pârtiilor

Sinteză știri locale by Actual de Cluj - feb. 06, 2018 0 1388

Pentru iubitorii sporturilor de iarnă: o echipă de IT-şti clujeni a lansat o aplicaţie pentru telefonul mobil în care utilizatorii postează în timp real informaţii despre starea pârtiilor, scrie ProdusinArdeal.ro. Cei interesaţi pot afla date despre calitatea zăpezii, timpul de aşteptare la instalaţiile pe cablu sau starea vremii.

Aplicaţia Onpiste conţine o hartă interactivă şi o listă alfabetică a celor aproape 50 de domenii de schi şi pârtii din România, numărul pârtiilor, lungimea şi dificultatea acestora. Dezvoltarea aplicaţiei s-a realizat în parteneriat cu singura revistă online de schi din România, Skipass Magazine. ”În aplicaţie apar informaţii despre zăpada de pe pârtie, dacă este bătută, îngheţată, apoasă sau prezintă petice de pământ, despre starea vremii, dacă e ger, soare, viscol, timpul de aşteptare la instalaţiile pe cablu, în minute, cum este drumul până la pista de schi, aglomerat, acoperit cu zăpadă sau curăţat. De asemenea, aplicaţia conţine o hartă interactivă şi o listă alfabetică a celor aproape 50 de domenii de schii şi pârtii din România, numărul pârtiilor, lungimea şi dificultatea acestora, preţurile skipass-urilor. Este un fel de aplicaţie Waze, folosită de şoferi, dar care este utilizată de comunitatea de schiori”, a spus Sergiu Şuteu, managerul de proiect.

Mai multe informaţii AICI

Dezvoltatorii IT clujeni intenţionează să extindă, în perioada următoare, aplicaţia şi cu pârtii din Europa, în special pentru cele care sunt frecventate de schiorii români.

 

Foto: Skipass Magazin

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare