Închide

Bărbat acuzat de viol lăsat liber după ce judecătorul ar fi întârziat la muncă UPDATE A fost dat în urmărire

ActualitateSinteză știri locale by Actual de Cluj - feb. 02, 2023 0 1469

Un bărbat de 44 de ani din comuna Cășeiu este căutat de polițişti după ce a dispărut din fața Judecătoriei Dej. Bărbatul avea mandat de arestare pentru 24 de ore, fiind acuzat de viol, dar judecătorul ar fi întârziat la serviciu, iar Poliţia a fost nevoită să-i dea drumul întrucât mandatul expirase scrie someşeanul.ro.

Bărbatul fusese arestat fiind acuzat că a violat o fată de 17 ani din Cășeiu, însă a dispărut înainte ca judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Dej să admită propunerea de arestare preventivă.  Ieri (miercuri) dimineață violatorul a fost identificat de polițiști și reținut pentru 24 de ore, urmând ca azi (joi) să fie prezentat în fața unui judecător cu propunere de arestare preventivă. Mandatul de reținere, cel de 24 de ore, a expirat însă la ora 13, dar la Judecătoria Dej… PAUZĂ! Judecătorul de drepturi și libertăți nu venise încă la muncă, deși instanța era anunțată încă de ieri despre faptul că ședința trebuie să aibă loc înainte de ora 13, când expira reținerea, mai scrie sursa citată.

Polițiștii nu au avut astfel ce face decât să-l lase liber pe inculpat, acesta părăsind imediat clădirea, deși trebuia să fie dus după gratii. Abia după-amiază, când a binevoit să apară la muncă, judecătorul a admis propunerea de arestare preventivă, dar acesta era deja plecat de ore bune.

Mai multe pe Someseanul.ro

UPDATE

Bărbatul a fost dat în urmărire generală. E vorba de un clujean de 44 de ani din comuna Cășeiu cercetat pentru comiterea infracțiunii de viol asupra unei minore de 17 ani. În baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus, la data de 1 februarie, reținerea lui pentru 24 de ore. Fapta pentru care este cercetat a fost comisă la aceeași dată, 1 februarie, într-un imobilul din comuna Cășeiu.

După expirarea aceastei măsuri, pe numele bărbatului a fost emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, de către magistrații Judecătoriei Dej, a anunțat Inspectoratul Județean de Poliție, fără a preciza însă circumstanțele în care a fost emis mandatul de arestare preventivă și faptul că între timp bărbatul s-a făcut nevăzut.  ”La acest moment, sunt derulate activități cu efective mărite, în vederea depistării bărbatului, semnalmente acestuia fiind date în consemn la nivelul județului”, arată IPJ.

Persoanele care pot furniza orice informaţii în legătură cu această persoană sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze 112.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu