Închide

Datorii uriașe pentru CFR Cluj. Clubul are cheltuieli lunare de 500.000 de euro dar n-a plătit nimic în 2014. Insolvența, soluția salvatoare!

Sport by Catalin Suciu - mai 12, 2014 1 437

Echipa lui Paszkany și-a luat licența pentru sezonul viitor , dar are mari probleme financiare.

foto:cfr1907.ro

foto:cfr1907.ro


Formația „feroviară” și-a luat licența pe ultima sută de metri, va participa în Liga 1 și din sezonul următor, dar problemele sunt departe de a fi rezolvate. În 2014, Paszkany n-a mai virat nici un ban în club, iar cheltuielile lunare sunt de 500.000 de euro, aici intrând salariile fotbaliștilor, taxele la stat și banii necesari pentru desfășurarea activății de zi cu zi. Datoriile clubului au trecut de 2 milioane de euro, iar contorul se învârte în continuare.

 La finalul campionatului majoritatea jucătorilor vor părăsi Gruia, dar își vor depune memorii pentru a-și primi restanțele financiare. În momentul de față, lotul lui Miriuță numără 27 de fotbaliști și oricare dintre ei își poate depune memoriu pentru a-și încasa banii, toți având de recuperat peste trei salarii, cel puțin. Din echipa actuală vor fi păstrați doar câțiva fotbaliști , dar și aceia pe contracte mici, dacă vor accepta . Felgueiras, Camora și Deac sunt de vânzare, Paszkany sperând să mai scoată niște bani din cedarea acestora. Dar ca să-i poată vinde, trebuie înainte de toate să-i plătească, în caz contrar aceștia urmând să devină liberi de contract.

Opt  jucători sunt la final de contract:   Amadio, Mincă, Rada, Maftei, Piccolo, Batin, Rui Pedro, Amari;  doi sunt împrumutaţi şi îşi vor încheia şi ei angajamentele – Djokovic şi Denilson Gabionetta, iar Chanturia, transferat de la Vittese, va fi cedat la Verona.

 

Conducerea nu mai investeşte în transferuri, preferând să aducă jucători liberi sau să opteze pentru anumite împrumuturi. Din vară, Paszkany va miza tot pe jucători fără angajamente şi va oferi pachete salariale mult sub cele actuale.

În momentul de față, cel mai bine plătit jucător este Ricardo Cadu, cu o remunerație lunară de 25.000 de euro. Portughezului i se va propune o micșorare considerabilă a angajamentului pentru a fi păstrat și în sezonul următor.

În condițiile date, clubul ar putea intra în reorganizare judiciară, pentru a fi menținut pe linia de plutire. La fel ca și în cazul altor echipe, CFR-ul ar putea solicita deschiderea procedurii de insolvență, iar pe durata planului de reorganizare, toate datoriile vor fi suspendate.

Dar în această situație, echipa își va lua adio de la cupele europene, orice club aflat în insolvență neavând dreptul să evolueze într-o competiție afiliată FIFA și UEFA.

Un comentariu

  1. […] Actualdecluj.ro a prezentat în urmă cu o lună situația financiară foarte proastă cu care se confruntă clubul din Gruia și anunța că opt  jucători, între care și Chanturia, sunt la final de contract:   Amadio, Mincă, Rada, Maftei, Piccolo, Batin, Rui Pedro, Amari;  doi sunt împrumutaţi şi îşi vor încheia şi ei angajamentele – Djokovic şi Denilson Gabionetta, iar Chanturia, transferat de la Vittese, va fi cedat la Verona. […]

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.