Închide

Confesiunile unui titular de la CFR: “Cine-ar mai sta în condițiile astea? Suntem și noi oameni”

Sport by Catalin Suciu - mai 09, 2014 0 292

Mijlocașul “feroviarilor” așteaptă finalul campionatului și va decide apoi la ce echipă va evolua.

foto: cfr1907.ro

foto: cfr1907.ro

Ajuns la 28 de ani, Ciprian Deac este aproape de o despărțire de CFR Cluj. Mijlocașul și-ar dori să mai rămână în Gruia dar șansele sunt foarte mici. “Eu sunt din Cluj, aici locuiesc, sunt stabilit aici. Eu aș vrea să rămân, am crescut la CFR, dar e foarte greu să continuăm colaborarea. E foarte dificil în condițiile  care sunt acum.  Bine, sunt probleme cam peste tot, eu înțeleg. Eu pot să rămân pe un contract mai mic, dar am garanția că voi lua banii? Dacă semnez un angajament că iau 5000 pe lună , chiar o să-i și iau? Asta este problema, nu e vorba de sumă neapărat. Am deja o vârstă, mai am câțiva ani de jucat fotbal și nu e în regulă acum.  Aș vrea să mă înțeleagă lumea. Ți-am zis, pentru mine nici nu așa de mare problemă, dar sunt jucători străini la echipă care au venit aici pentru bani și nu primesc nimic. Ei ce fac. Adică  noi ce facem în continuare?”, a povestit Deac pentru actualdecluj.ro.

Fotbalistul așteaptă finalul campionatului și o întrevedere cu conducerea clubului. “Eu nu vreau să-mi depun memoriu, toți suntem neplătiți, toți avem de recuperat restanțe. Este posibil să se ajungă la memorii, oricum. Dar vreau să discut cu conducerea clubului și să văd ce se dorește în sezonul viitor. Că nu știu nimic, cel puțin noi nu știm ce planuri sunt în continuare. Dacă se dorește ca eu să rămân și voi avea garanția că lucrurile se vor schimba în bine, o voi face cu cea mai mare plăcere. Sufletul meu este aici, la CFR .  Este adevărat, noi am fost obișnuiți cu banii, cu contracte mari, printre cele mai mari din România, dar am făcut performanță. La Vaslui s-au investit la fel de mulți bani sau poate chiar mai mulți în transferuri și contracte, dar echipa nu a câștigat nimic. Noi am luat trei titluri, am luat cupe, trofee, nici asta nu trebuie să se uite. Ne-am făcut datoria față de club. Cei care au fost, cei care sunt.  Performanța se face cu bani în orice domeniu, este foarte clar”, a mai spus Deac.

Mijlocașul va intra în vară în ultimul an de contract cu CFR . Deac a fost aproape de un transfer la Tom Tomsk la începutul anului, dat tranzacția nu s-a mai realizat. “Am avut discuții cu mai multe cluburi, există interes pentru mine, dar le-am spus tuturor că vreau să aștept finalul campionatului, că așa e și normal”, a conchis jucătorul.

  • author photo two

    Catalin Suciu

    Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu