Închide

Danileț revine în magistratură după ce a câștigat al treilea proces cu CSM, decizia e definitivă

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 24, 2023 0 109

Judecătorul clujean Cristi Danileț revine în magistratură după ce a câștigat al treilea proces cu Consiliul Superior al Magistraturii, după ce CSM a decis excluderea sa din corpul judecătorilor.

”Azi am câștigat și cel de al treilea dosar făcut de către Inspecția Judiciară în care am fost sancționat de CSM cu excluderea din magistratură. S-a constatat de către curtea supremă că nu meritam excluderea, ci doar o reducere a salariului”, a arătat Danileț pe o rețea de socializare, azi. Danileț a fost reprezentat în două dintre cele trei cauze, inclusiv aceasta, de avocatul bucureștean Nicoleta Popescu. În a treia cauză – de Luminița Tuleașcă și Cornelia Lalu. Danileț a fost suspendat din funcție din 13 decembrie 2021 până azi, 24 aprilie 2023. Soluția de revenirea în magistratură e definitivă, a precizat Danileț. ”Mulțumesc colegilor judecători și procurori care m-au susținut financiar în această perioadă cruntă pentru mine”, a mai transmis acesta. Danileț a mulțumit și ”prietenilor din mediul fizic și urmăritorilor din online” ”care mi-au fost alături cu ieșiri publice și cu suport moral – a contat enorm”.

Danileț ar urma astfel să revină în magistratură, la Tribunalul Cluj.

Citește și:

După ce a fost exclus din magistratură de către CSM, judecătorul clujean Cristi Danileț anunță azi că a câștigat primul dintre cele trei procese deschise acestuia. ”Colegii au făcut lunar chetă ca să mă pot descurca”

Danileț câștigă definitiv al doilea proces cu CSM

Judecătorul clujean Cristi Danileţ, exclus din magistratură pentru postările de pe Tik Tok / Magistratul poate face recurs

Decanul Baroului Cluj despre excluderea din magistratură a judecătorului Danileț: e o vendetă a CSM

 

Judecătorul Danileț, fără loc de muncă și fără salariu / Instanțele fac ping-pong cu cererile sale prin care a contestat excluderea din magistratură

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare