Închide

Danileț câștigă definitiv al doilea proces cu CSM

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 13, 2023 0 171

Judecătorul clujean Cristi Danileț, exclus din magistratură de către Consiliul Superior al Magistraturii, anunță azi că a câștigat definitiv al doilea proces cu CSM, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

”Azi am câștigat definitiv, la curtea supremă, un al doilea proces cu CSM”, a anunțat acesta, cu referire la faptul că în mai 2022 CSM l-a sancționat pe Danileț pentru că făcea parte din VeDem Just, ”cu care promovez educația juridică” și ICDE-România Europeană, ”cu care militez pentru cultura democratică europeană”, ambele fiind considerate asociații politice – și că cele două asociații au semnat comunicate de presă împotriva Guvernului. Or, magistraților le este interzis să facă politică, după cum arată și Danileț.

Totuși, cele două avocate care l-au reprezentat în proces, Luminița Tuleașcă și Cornelia Lalu, au convins ICCJ că CSM s-a înșelat atunci când l-a sancționat cu excluderea din magistratură și au anulat în întregime soluția inițială. ”Din păcate, încă nu mă pot întoarce la Tribunal”, conchide Danileț: ”în total am fost sancționat de trei ori, de fiecare dată cu excluderea din magistratură. Până acum am câștigat două procese. Mai am unul. Între timp, pe perioada recursului, încă sunt suspendat din funcție”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare