Închide

Danileț, dat afară de trei ori din magistratură, s-a întors luni la serviciu, la Tribunalul Cluj; mâine are programată prima ședință

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 20, 2023 0 297

Judecătorul Cristi Danileț, dat afară de trei ori din magistratură, s-a întors luni la serviciu, la Tribunalul Cluj; mâine are programată prima ședință de judecată, după o pauză forțată deun an și jumătate.

”După un an și 6 luni de pauză forțată, azi am revenit acolo unde mi-e locul. Miercuri am prima ședință de judecată după atâta timp”, a transmis Danileț.

Judecătorul este una dintre figurile cele mai cunoscute ale mișcării reformiste din justiția din România. A fost exclus de trei ori din magistratură de către Consiliul Superior al Magistraturii, pentru o presupusă exercitare a funcției cu gravă neglijență, pentru că ar fi făcut de râs profesia după ce a publicat pe rețelele de socializare filmulețe în care făcea karate, tundea gardul viu sau curăța piscina,  și respectiv pentru că era membru al unui ONG care ar fi făcut politică. Judecătorul a contestat în instanță deciziile de excludere și a câștigat toate cele trei procese.

Citește și:

Danileț revine în magistratură după ce a câștigat al treilea proces cu CSM, decizia e definitivă

Nici un comentariu

Scrie un comentariu