Închide

Curtea de Apel Cluj: cercetat pentru corupție, primarul din Baia Mare Cătălin Cherecheș se poate întoarce în funcție

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mai 10, 2017 0 222

Curtea de Apel Cluj a dispus azi că primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, se poate întoarce la muncă, după ani de zile în care nu a putut-o face pentru că a fost cercetat și arestat sub acuzații de corupție.
Cherecheș își poate exercita de azi funcția de primar în Baia Mare, iar sentința e una definitivă.

Decizia instanței Curții de Apel de azi admite contestația lui Cherecheș împotriva deciziei anterioare a Tribunalului Cluj, care prevedea între altele că inculpatul nu-și poate exercita funcția și nu poate comunica direct sau indirect cu patru martori din proces.

Amintim, Cherecheș e judecat la Cluj de mai bine de un an – în 27 aprilie 2016 a fost arestat pentru 30 de zile pentru luare de mită în formă continuată, după audieri maraton cu ușile închise la Tribunalul Cluj. De după gratii, Cherecheș a câștigat un nou mandat la șefia Primăriei Baia Mare, și nu oricum, ci cu o majoritate covârșitoare: peste 70% dintre sufragii.

Cherecheș are pleiadă de avocați care să-l apere, unul dintre ei e Tiberiu Ban, același care a apărat mai multe oficialități publice din Cluj în procesele penale cu DNA Cluj.

Procurorii DNA Cluj spun că acesta i-a propus unei persoane să ocupe o funcție de conducere, în 2014, cu condiția ca o parte dintre banii primiți să se întoarcă la el. “Inculpatul Cherecheș i-a promis acesteia sprijin financiar, atât pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, cât și pentru continuarea în bune condiții a activității clubului, cu condiția ca o parte din banii primiți de club să-i fie remiși edilului. Astfel, în baza înțelegerii dintre cei doi, în perioada martie-august 2015, Cherecheș a pretins și a primit de la persoana respectivă suma de 70.000 lei, în mai multe rânduri, direct sau prin intermediar”, spun procurorii.
“În cursul anului 2014, inculpatul Cherecheș Cătălin, în calitate de primar al municipiului Baia Mare, i-a propus unei persoane (denunțător în cauză) să ocupe o funcție de conducere în cadrul Clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare (FCM Baia Mare), propunere cu care aceasta a fost de acord. În continuare, inculpatul Cherecheș Cătălin i-a promis acesteia sprijin financiar, atât pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, cât și pentru continuarea în bune condiții a activității clubului, cu condiția ca o parte din banii primiți de club să-i fie remiși edilului. Astfel, în baza înțelegerii dintre cei doi, în perioada martie-august 2015, inculpatul Cherecheș Cătălin a pretins și a primit de la persoana respectivă suma de 70.000 lei, în mai multe rânduri, direct sau prin intermediar. De asemenea, în perioada imediat următoare, inculpatul Cherecheș Cătălin, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Marea susținerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denunțătorului să cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comercială. La data de 14 aprilie 2016, pentru o altă tranșă de bani, în același cuantum, edilul i-a solicitat denunțătorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumătate din sponsorizarea pe care o firmă o făcuse anterior clubului. În legătură cu remiterea sumei de bani pretinse, la data de 22 aprilie 2016, inculpatul Cherecheș Cătălin i-a transmis denunțătorului să nu scoată din bancă decât sume cuprinse între 10.000 și 30.000 lei, lucru cu care acesta din urmă s-a conformat. În același context, la data de 26 aprilie 2016, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului Cherecheș Cătălin fiind găsită suma de 30.000 lei”, a arătat DNA Cluj într-un comunicat.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare