Închide

26 mai, ziua decisivă pentru CFR Cluj. Echipa poate ajunge o forță în România sau se va lupta în mediocritate

SportTop News by Catalin Suciu - mai 10, 2017 0 1574

Viitorul formației din Gruia se va decide la finalul lunii mai. Dacă formația clujeană va ieși din insolvență la următorul termen, echipa se va lupta la titlu din sezonul următor.

În caz contrar, CFR-ul va ajunge o echipă de pluton. Investiții minime, realizări pe măsura investițiilor.

Deși spera să fie deja ieșită din insolvență, echipa clujeană s-a împotmolit la tribunal. Cu peste 4 milioane de euro intrați în club, bani din care s-au achitat datoriile din tabelul creditorilor, CFR-ul aștepta ieșirea din insolvență, dar pe ultima sută de metri au apărut mai multe contestații din partea unor foști jucători și colaboratori. Au fost două termene la tribunal, dar judecătorul a amânat ieșirea, fixând următoarea dată pe 26 mai. Iar aici se joacă viitorul sezon al „feroviarilor”.

Ieșirea din reorganizare judiciară până la finalul lunii mai, le-ar permite ceferiștilor să joace în cupele europene din toamna anului 2018. În această situație, clubul va face investiții majore în vară, transferuri de juctători, contracte superioare celor de acum. Pe scurt, CFR-ul se va lupta la titlu.

În eventualitatea în care nu se va ieși insolvență până la finalul lunii mai, bugetul clubului va fi unul de avarie. Se va miza pe jucători mediocri sau submediocrii, salarii mici spre foarte mici, investiții minime.

Pentru CFR ar fi un nou sezon pierdut, iar echipa va fi una de pluton, nicidecum una care să se bată la primele poziții.
Viitorul clubului depinde, astfel, de data de 26 mai și de hotărârea pe care o va lua judecătorul.

Miriuță, pe gânduri

Antrenorul clujenilor a fost contactat de Dinamo, însă tehnicianul se simte bine la Cluj și ar vrea să continue și din sezonul următor. Miriuță a refuzat, de altfel, mai multe oferte în ultimele luni tocmai pentru a continua în Gruia, dar dacă nu se va ieși din insolvență pe 26 mai, Miriuță va lua în calcul și o posibilă despărțire. „La anul vreau să ne batem la titlu, ăsta e scopul meu, asta îmi doresc”, a fost mesajul acestuia.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.