Închide

Cumpărarea The Office din Cluj, mare parte din volumul tranzacțiilor imobiliare din România în acest an

EconomieTop News by Actual de Cluj - aug. 20, 2019 0 178

Tranzacția prin care ”frații Dedeman” au cumpărat clădirea The Office din Cluj-Napoca pe o sumă record demonstrează că există lichiditate în orașele secundare din România pentru achiziții imobiliare, arată un raport al firmei de consultanță imobiliară JLL România.

De altfel, notează raportul, în primul semestru 70% din volumul total de investiţii s-a îndreptat spre alte oraşe decât Capitala. Jumătate din tranzacții au vizat clădiri de birouri, tendinţă care este aşteptată să continue şi în perioada următoare, ”birourile rămânând cea mai lichidă clasa de active imobiliare în prezent”, conform JLL. De altfel, tranzacția The Office din Cluj și cumpărarea portofoliului de centre comerciale al Prime Kapital au generat în acest an 70% din volumul tranzacțiilor din primul semetru, un total de 340 milioane de euro.

Raportul mai arată că în prima jumătate a anului au fost închise doar ăatru tranzacţii de peste zece milioane de euro pe piaţa imobiliară din România, ”în contextul în care în ultima perioadă se vehiculează informaţii despre o încălzire accentuată a pietei de investiţii imobiliare locale, iar cumpărătorii rămân foarte atenţi”.  ”Este adevărat că există un număr crescut de tranzacţii în diverse stadii de negociere pe piaţa de investiţii, care este posibil să ducă piaţa la cel mai mare volum de după 2014, spre 1,2 miliarde euro. Cu toate acestea, cumpărătorii rămân foarte atenţi şi procesele de due-diligence sunt foarte detaliate”, spune coordonatorul diviziei de piețe de capital de la JLL România, Andrei Văcaru. ”În context regional, România şi Cehia sunt sigurele ţări care au înregistrat creşteri ale investiţiilor, în condiţiile în care în Polonia, Ungaria şi Slovacia au fost consemnate scăderi. În primele şase luni, piaţa de investiţii din Europa Centrală şi de Est a depăşit 5,47 miliarde de euro şi a fost dominată la fel ca şi anii anteriori de Polonia şi Cehia, care cumulează, în total, 80% din volumele investiţionale”, se arată în raport.

Amintim, clădirea The Office a fost cumpărată de „frații Dedeman” pentru 130 milioane de euro.

The Office e clădirea de birouri ridicată în locul fostei fabrici Tricotaje Someșul, mutată pe platforma industrială. Are o suprafață închiriabilă de aproape șase hectare, toate ocupate.  Părțile nu au divulgat valoarea tranzacției, dar Ziarul Financiar arată că e vorba de o sumă-record de 130 milioane de euro.

Citește și:

Raport: cumpărarea clădirii de birouri The Office din Cluj, cea mai mare tranzacție imobiliară din țară în trimestrul 2

Implicaţiile vânzării The Office Cluj pe piaţa imobiliară. JLL: e cea mai mare tranzacție cu un proiect de birouri încheiată vreodată în afara Bucureștiului

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare