Închide

Minorele care tâlhăresc în centrul Clujului, 15 dosare penale pentru furt doar în acest an. Poliția: ”se folosesc de vârstă, sunt conștiente că nu răspund penal orice s-ar întâmpla, iar în câteva ore sunt lăsate să plece acasă”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - aug. 20, 2019 2 998

Cele trei fete minore care și-au ridicat Clujul în cap pentru că, cu tupeu, jefuiesc și tâlhăresc în special în mijloacele de transport în comun au fost cercetate, doar în acest an, în nu mai puțin de 15 dosare penale pentru furt – și în toate au scăpat basma curată fără niciun fel de sancțiune.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Cluj, Traian Morar, relatează: ”sunt trei autoare cu vârsta între 12 și 13 ani, toate trei identificate. De la începutul anului și până acum au fost cercetate în mai multe dosare penale pentru furt, dosare care au fost înaintate instanței de judecată cu propunere de clasare având ân vedere că au vârsta sub 14 ani, ceea ce înlătură caracterul de răspundere penală. Sunt 15 dosare de la începutul anului, deschise la secțiile 1 și 2 și la Biroul de Investigații Criminale. S-a dispus de trei ori măsura internării lor în centrele Direcției de Protecție a Copilului, DGASPC, dar a doua zi părinții au mers și le-au scos. DGASPC monitorizează situația. E clar că fetele sunt îngrijite, curate. Ele se folosesc de vârstă, sunt conștiente că nu răspund penal orice s-ar întâmpla, iar în câteva ore sunt lăsate să plece acasă”.

Citește și:

Două hoațe adolescente fac legea în centrul Clujului, o femeie a fost târâtă pe jos la Regionala CFR. ”Poliția nu poate face nimic”

2 comentarii

  1. […] Minorele care tâlhăresc în centrul Clujului, 15 dosare penale pentru furt doar în acest an. Poliția: ”se folosesc de vârstă, sunt conștiente că nu răspund penal orice s-ar întâmpla, iar în câteva ore sunt lăsate să plece acasă”. Cele trei fete minore care și-au ridicat Clujul în cap pentru că, cu tupeu, jefuiesc și tâlhăresc în special în mijloacele de transport în comun au fost cercetate, doar în acest an, în nu mai puțin de 15 dosare penale pentru furt – și în toate au scăpat basma curată fără niciun fel de sancțiune. Purtătorul de cuvânt al Poliției Cluj, Traian Morar, relatează: ”sunt trei autoare cu vârsta între 12 și 13 ani, toate trei identificate”, relatează Actual de Cluj. […]

  2. Inainte de 1990 pentru asemenea fapte erau bagate in scoala de corectie. Vezi si filmul Roscovanul. Acum Politia se uita pe pereti la calendar ca sa le vina pensia speciala. Te mai miri ca milioane de romani au plecat prin alte tari?

Scrie un comentariu